Συμμαχία Πολιτών: Κακή η εικόνα των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Κακή η εικόνα των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με αφορμή ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης προς τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, η παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, τονίζει ότι «η εικόνα των σχολείων του Δήμου είναι κακή».

Συγκεκριμένα, η παράταξη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία του Δήμου μας τα τελευταία χρόνια είναι κακή. Οι κινήσεις των δημάρχων (Δ. Φωκιανός και Α. Μαυρίδης) ήταν κατώτερες των περιστάσεων. Ιδιαιτέρως τα σχολεία της Πεύκης τα οποία η διοίκηση Θεοδωρακόπουλου είχε παραδώσει (2010) σε άριστη κατάσταση και ριζικά ανακαινισμένα, έχουν γυρίσει πίσω. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κτήρια είχαν τότε όλα ανακαινιστεί εξωτερικά και εσωτερικά. Επίσης, είχαν ανακαινιστεί όλα τα προαύλια. Δέκα χρόνια μετά που έπρεπε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί στους δημότες έχει επιβληθεί και ειδική φορολογία η κατάσταση είναι μετριότατη. Κι αν δεν ήταν οι γονείς να βάζουν και χρήματα και προσωπική εργασία τότε θα είχαμε μια εικόνα απαράδεκτη. Το φαιδρό της ιστορίας είναι όταν βάφει ο Δήμος κάποιο προαύλιο σχολείου βγαίνει και πανηγυρίζει με δελτία Τύπου για αυτονόητα πράγματα. Για κάτι που έπρεπε να είχε κάνει δυο και τρεις φορές έως τώρα.

Και κάτι άλλο. Μας πληροφόρησαν ότι σε συνάντηση στον Δήμο με τους διευθυντές των σχολείων την περασμένη εβδομάδα, όταν ακούστηκαν τα πρώτα παράπονα ο κ. Μαυρίδης… εγκατέλειψε εκνευρισμένος την αίθουσα (επέστρεψε τελικά). Προφανώς γιατί ήθελε να ακούει μόνο ευχαριστήρια για το ανύπαρκτο έργο του (που κι αυτά δεν αποκλείονται να γίνουν… αυθορμήτως ακόμα και από σχολεία που έχουν δεκάδες προβλήματα).

Δεν μας προκάλεσε, λοιπόν, καμιά έκπληξη που διαβάσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτές τις ημέρες ένα κείμενο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης που μαζί με φωτογραφίες παρουσιάζει κάποια από τα προβλήματα του σχολείου.

«Αν και απευθύνετε στον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους θέλουμε να δηλώσουμε τη στήριξή μας στο 2ο Δημοτικό. Όχι μόνο για τα προβλήματα που αναφέρει αλλά και για αρκετά ακόμη. Και κυρίως για το κτιριακό αφού το 2ο Δημοτικό της Λυκόβρυσης είναι το μοναδικό σχολείο του Δήμου όπου οι μαθητές τριών τάξεων κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Ναι έχει… φροντίσει γι΄ αυτό ο πρώην δήμαρχος κ. Φωκιανός και βεβαίως συνεχίζει ο σημερινός» ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, τότε που τα σχολεία ήταν στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος και ο Δήμος είχε τοποθετήσει σε όλα τα σχολεία διαδραστικούς πίνακες και πλήρωνε ακόμα και τραπεζοκόμους και διπλές καθαρίστριες για να μην επιβαρύνονται οι γονείς.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος πρόσθεσε ότι οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης θα φέρουν το θέμα των σχολείων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης μαζί με το αίτημα που είχαν θέσει προ διμήνου (αλλά ακόμα περιμένουν…) να γίνει μια συνεδρίαση ειδικά για τα σχολεία μας.

Παρουσιάζουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης. Ενός συλλόγου πολύ δραστήριου που λέει λίγα και πράττει πολλά:

«Έπειτα από αιτήματα που στάλθηκαν από τη διεύθυνση του σχολείου μας προς τον Δήμο  (για σοβαρές εργασίες και αποκαταστάσεις, στον χώρο του σχολείου) όπου δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα και χωρίς καμία  επικοινωνία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης, σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου, προχωρά σε κοινοποίηση αυτών και ζητά την εφαρμογή των  παρακάτω αιτημάτων  για την ασφάλεια των μικρών μαθητών που φοιτούν σε αυτό.

»Α) Τα αλεξικέραυνα έχουν κοπεί και κλαπεί. Αυτή η κατάσταση είναι εδώ και χρόνια και ο Δήμος δεν έκανε κάτι για την αντικατάσταση αυτών. Ο Σύλλογος Γονέων κατάφερε μέσω χορηγίας να εξασφαλίσει το υλικό που χρειάζεται για να ξανατοποθετηθούν τα αλεξικέραυνα. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος κωλύεται.

»Β) Με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας το καλοκαίρι του 2019, έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές για την διευκόλυνση του εργολάβου. Η σιδερένια πόρτα που απομονώνει την κεντρική αυλή του σχολείου μας, με το πίσω μέρος αυτού (προς το Λύκειο) χρειάστηκε να κοπεί και να βγει ώστε να περάσουν τα όποια μηχανήματα. Η διευθύντρια του σχολείου μας ζήτησε από τους τεχνικούς την επανατοποθέτηση της πόρτας μετά το τέλος των εργασιών. Δεν έγινε ποτέ, ένα σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει από αυτό, είναι τα σίδερα που προεξέχουν από το κομμάτι που έχει μείνει. Μην ξεχνάμε ότι εκεί παίζουν παιδιά.

»Γ) Το κομμάτι σύρματος που βλέπετε στην φωτογραφία είναι μεταξύ του σχολείου μας και του 3ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης. Είναι κι αυτό ένα θέμα που κρατά αρκετό καιρό. Με την συμμετοχή του Συλλόγου και της διεύθυνσης προσπαθήσαμε να το κλείσουμε. Ήταν μια προσωρινή λύση, γιατί απ’ ότι βλέπετε πάλι λείπει.

»Δ) Ο προβολέας που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του σχολείου μας έχει πέσει με αποτέλεσμα να φωτίζονται τα γύρω σπίτια κι όχι το σχολείο. Έχει ζητηθεί η επιδιόρθωση του. 

»Ε) Τα δένδρα μας!!! είναι πολύ όμορφα και ξεπερνούν και το κτήριο του σχολείου μας. Την επικινδυνότητα σε μια κακοκαιρία, την γνωρίζουμε όλοι. Ζητούμε το κλάδεμα τους άμεσα.

»ΣΤ) Τέλος, στις τουαλέτες των μαθητών, τα πλακάκια που βρίσκονται κοντά στις κάσες αρχίζουν να πέφτουν. Οι πόρτες είναι σιδερένιες, οι κάσες έχουν διαβρωθεί και σκουριάσει. Αρκετά επικίνδυνο».

Και καταλήγουν:  «Η ασφάλεια των παιδιών είναι υποχρέωση όλων μας. Για όλα τα παραπάνω έχουν σταλεί έγγραφα από τη Διεύθυνση του Σχολείου μας. Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση αντικατάσταση – επιδιόρθωσή τους».

Κλείνουμε με ένα σχόλιο γονέα: «Είναι απαράδεκτο να πρέπει να κοινοποιούμε τα προβλήματα ελπίζοντας να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet