Δ. Παπαστεργίου: Μόνος μας αντίπαλος τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Μόνος μας αντίπαλος τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

«Τα προβλήματα είναι εκεί, είναι κοινά και μας περιμένουν να δώσουμε λύση» δήλωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων και υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές».

Ο ίδιος σχολιάζοντας την «ομογάλακτη» υποψηφιότητα του δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, σε κοινό ψηφοδέλτιο τελικά, υποστήριξε ότι η παράταξη εισήγαγε νέα ήθη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα οποία εφαρμόστηκαν και σε μία σειρά από Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, με προεξάρχουσα την ΠΕΔΑ, όπου επίσης υπήρξε κοινό ψηφοδέλτιο.

«Η προεκλογική μάχη έχει όση ένταση χρειάζεται μια εκλογική διαδικασία» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τον κ. Λ. Κυρίζογλου, αφού τους ενώνουν τα κοινά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η αντιμετώπισή τους.

Όσον αφορά στις πρώτες του προτεραιότητες, εφόσον οι εκλέκτορες τον επιλέξουν για την προεδρεία της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Τρικκαίων σημείωσε ότι προέχει η δημιουργία ενός νέου εκλογικού Νόμου, καθώς, όπως επισήμανε, ένας κακός Νόμος δεν διορθώνεται με τροποποιήσεις…

«Η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται έναν αναλογικότερο από τον προηγούμενο εκλογικό Νόμο, αλλά λογικότερο από τον ισχύοντα. Το μείζον θέμα είναι να μπορούν να κυβερνώνται οι δήμοι και να επιλύονται τα προβλήματα των πολιτών μας», ήταν τα λόγια του κ. Δ. Παπαστεργίου.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η ηγεσία της ΚΕΔΕ που θα προκύψει από τις εκλογές της προσεχούς Πέμπτης, θα πρέπει να διεκδικήσει όπως πάγια κάνει την παραχώρηση μίας σειράς αρμοδιοτήτων με τους ανάλογους πόρους, καθώς επίσης και την απόδοση της νέας γενιάς των παρακρατηθέντων πόρων για την περίοδο 2009-2019.

«Οι εποχές αλλάζουν, οι ανάγκες μας αλλάζουν, οι δήμοι μας αλλάζουν. Εμείς δεν μπορούμε να μένουμε στάσιμοι. Πολύ περισσότερο… να γυρίσουμε πίσω. Ήρθε η ώρα η αυτοδιοίκηση να φύγει μπροστά, να πάρει πρωτοβουλίες και να αλλάξει τα δεδομένα», κατέληξε ο κ. Δ. Παπαστεργίου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Παπαστεργίου στο παρακάτω link:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet