Χρονοδιάγραμμα στις έγγραφες απαντήσεις της δημ. Αρχής Νέας Ιωνίας ζητεί η Δημιουργία Αλληλεγγύη
Πολιτική

Χρονοδιάγραμμα στις έγγραφες απαντήσεις της δημ. Αρχής Νέας Ιωνίας ζητεί η Δημιουργία Αλληλεγγύη

Ζήτημα για καθορισμό συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος στις γραπτές απαντήσεις που υπόσχεται η δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων για θέματα που αφορούν στην πόλη θέτει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης Δημιουργία Αλληλεγγύη.

Σε έγγραφο που κατατέθηκε και κοινοποιήθηκε στη δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων η παράταξη, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μανούρη, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ένα σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας είναι η νέα και πρωτάκουστη στάση της δημοτικής Αρχής να μην απαντάει ευθέως και άμεσα σε ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων αυτών, αλλά να «επιφυλάσσεται» σε μια μετέπειτα γραπτή απάντηση.

Δυστυχώς, παρατηρούμε, ότι αυτή η επιφύλαξη δεν τυγχάνει και αντίστοιχης εφαρμογής, αφού δεν υπάρχει καμία χρονική δέσμευση για το πότε θα απαντηθεί το κάθε ερώτημα, γεγονός που καθιστά όποια απάντηση λάβουμε, και όποτε την λάβουμε, άνευ ουσίας. Έτσι, όσον αφορά την παράταξη μας, ουδέποτε λάβαμε γραπτή απάντηση επί θεμάτων που έχουμε θίξει στο παρελθόν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ζητούμε, λοιπόν, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να εισαχθεί και να συζητηθεί το θέμα αυτό, ώστε να λάβουμε όλοι μας μια σοβαρή και υπεύθυνη απόφαση. Η δική μας πρόταση – ψήφισμα συνοψίζεται στα εξής:

Η δημοτική αρχή (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι νομικών προσώπων, κ.λπ.) που τους γίνεται ερώτηση προφορική ή γραπτή εντός δημοτικών συνεδριάσεων από δημοτικό σύμβουλο, να υποχρεούνται σε διάστημα 3-5 ημερών να παρέχουν εγγράφως την απάντηση στο e-mail του δημοτικού συμβούλου και με αριθμ. πρωτοκόλλου εγγράφου. Έτσι θα μπορεί σε επόμενη συνεδρίαση να κρίνει ο δημοτικός σύμβουλος εάν έχει καλυφθεί από την απάντηση αυτή και αν θα πρέπει να προβεί σε άλλες ενέργειες ή όχι.

Ζητούμε και από τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να στηρίξουν την πρότασή μας, προκειμένου να αποκτήσει ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο μας την αποτελεσματικότητα και την σοβαρότητα που του αρμόζει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet