Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου καλεί στη συγκέντρωση της 30ής Νοεμβρίου στα Προπύλαια
Κοινωνία

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου καλεί στη συγκέντρωση της 30ής Νοεμβρίου στα Προπύλαια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου να πάρουν μαζικά μέρος στο μεγάλη συγκέντρωση το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30, στα Προπύλαια.

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., πατώντας στους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και στον τελευταίο “νόμο Κατρούγκαλου”, ετοιμάζεται να φέρει νόμο προκειμένου να επιφέρει και νέες δραστικές αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο και προσθέτει:

«Συγκεκριμένα, μέσα από τις επικείμενες αλλαγές, ο μακελάρης των εργατικών δικαιωμάτων Βρούτσης προσπαθεί να προωθήσει το υποτιθέμενο “νέο” σύστημα στην Κοινωνική Ασφάλιση των τριών πυλώνων. Δηλαδή, το κράτος θα εγγυάται τα 380 ευρώ της λεγόμενης εθνικής σύνταξης, όπου θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και  το υπόλοιπο ο εργαζόμενος θα το κτίζει μέσα από ιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματικά ταμεία.

»Το πρώτο θύμα θα είναι οι επικουρικές συντάξεις, όπου η κυβέρνηση τις χαρίζει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Επί της ουσίας και αυτός ο νόμος έρχεται να εξυπηρετήσει ένα πάγιο αίτημα της εργοδοσίας, να περιορίσει ακόμα περισσότερο την υποχρέωσή της, αλλά και του κράτους, στη συμμετοχή τους στην κοινωνική ασφάλιση, προκειμένου να κάνουν ακόμα πιο φθηνή την εργατική δύναμη για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους».

Όπως αναφέρουν το Σωματείο, με το συγκεκριμένο σύστημα ο εργαζόμενος θα ξέρει τι θα πληρώνει κάθε μήνα, αλλά δεν θα ξέρει τι θα λάβει, αφού τα χρήματα του ασφαλισμένου «θα τζογάρονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες στα χρηματιστήρια, αδιαφορώντας για τυχόν χρεοκοπίες». «Και τέτοια κρούσματα έχουμε δει κατά καιρούς και στην Ελλάδα. Θυμίζουμε την Ασπίς Πρόνοια, όπου τρεις μήνες πριν τη χρεοκοπία της κατείχε τη δεύτερη θέση στην ασφαλιστική αγορά», σημειώνουν οι εργαζόμενοι και συμπληρώνουν:

«Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι ένα σοβαρό θέμα που δεν θα πρέπει να το προσπερνάμε. Αφορά τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη, αφορά τις κοινωνικές παροχές, την ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

»Ειδικά σε εμάς τους ΟΤΑ το θέμα γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο αφού και η σημερινή κυβέρνηση, αξιοποιώντας το πόρισμα των σοφών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται να φέρει σειρά ανατροπών στα ΒΑΕ. Και μπορεί σήμερα να το πάγωσε, αλλά είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα θα το αντιμετωπίσουμε.

»Δεν θα πρέπει να έχουμε καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι νέο, είναι παλιό και δοκιμασμένο. Δεν έρχεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά τις ανάγκες της εργοδοσίας. Όσο αυτοί θα μιλάνε για δικαιότερα συστήματα, τόσο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι πιο κουμπωμένοι.

»Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε τίποτα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet