Κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής για τρίτη μέρα δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κινέτα
Κοινωνία

Κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής για τρίτη μέρα δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κινέτα

Κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκαν σήμερα για τρίτη ημέρα στην Κινέτα, με στόχο την καταγραφή των ζημιών και την άμεση αποκατάστασή τους υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λ. Κοσμόπουλου και σε συνεργασία και με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη.

Στις πρώτες προτεραιότητες είναι η αποκατάσταση της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο, η πρόσβαση των κατοίκων στις κατοικίες, η άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική και ακολούθως η καταγραφή των ζημιών από κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής. Να σημειωθεί ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, σε συνεργασία με τη ΔΕΔΔΗΕ Κορίνθου.

Στην Κινέτα επιχειρούν 28 μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής, με τη συμβολή μέσων του Δήμου Μεγαρέων, προκειμένου να συμβάλλουν στη διάνοιξη και τον καθαρισμό των δρόμων. Παράλληλα, βρίσκονται στην περιοχή κλιμάκια της Περιφέρειας προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις επιχειρήσεις και σε υποδομές.

Οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν στη γέφυρα Πίκα, εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος το οποίο είχε καθαριστεί πριν λίγες ημέρες από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Στο σημείο, επιχειρούν για να ξεμπλοκάρουν το ρέμα δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, κατόπιν επικοινωνίας του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Τα τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας βρίσκονται στην Κινέτα από τις πρώτες ώρες που σημειώθηκαν οι ζημιές και κινούνται ταχύτατα, με στόχο την όσο δυνατόν αμεσότερη αποκατάστασή τους. Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Μεγαρέων και με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ανακουφίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τους πολίτες σε μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη από τις φυσικές καταστροφές.

»Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητά μας. Θα είμαστε στο πλευρό τους με στόχο την άμεση ανακούφιση τους».

Ο αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, που από τις πρώτες πρωινές ώρες έστειλε κλιμάκια της Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών και είχε ξεκινήσει η καταγραφή και οριοθέτηση των περιοχών που έχουν πληγεί, τόνισε από την πλευρά του:

«Η Πολιτική Προστασία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ήμασταν σε ετοιμότητα και προσπαθήσαμε από την αρχή να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Στόχος της Περιφέρειας Αττικής, αμέσως με την αποκατάσταση των ζημιών και την καταγραφή που ξεκίνησε από τις πρώτες ώρες, είναι η δρομολόγηση των αναγκαίων έργων για την αποτελεσματική θωράκιση της περιοχής. Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τέτοιες εφιαλτικές στιγμές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet