Ανατροπή στην υπόθεση του 8χρονου που φέρεται να έχασε τη ζωή του από διφθερίτιδα – Το παιδί ήταν εμβολιασμένο
Κοινωνία

Ανατροπή στην υπόθεση του 8χρονου που φέρεται να έχασε τη ζωή του από διφθερίτιδα – Το παιδί ήταν εμβολιασμένο

Ανατροπή υπάρχει στην υπόθεση του 8χρονου παιδιού που φέρεται να έχασε τη ζωή του από διφθερίτιδα, καθώς σύμφωνα με την ιατρική καρτέλα του, το παιδί ήταν πλήρως εμβολιασμένο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η καρτέλα του ιατρικού ιστορικού του παιδιού δείχνει ότι το παιδί έλαβε κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 8χρονος είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Tο 2011 είχε φιλοξενηθεί στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα, όταν είχε χάσει και τους δύο γονείς τους και το 2013 είχε μεταφερθεί στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, προτού υιοθετηθεί από ανάδοχη οικογένεια.

Το παιδί είχε προσέλθει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στις 22 Νοεμβρίου με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας και είχε κριθεί απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό.

Τελικά κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου, από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae).

Πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου αναφέρεται η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα.

Απάντηση στα αίτια θανάτου του παιδιού θα δώσει η νεκροτομή, για την οποία έχει σταλεί η σορός του 8χρονου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet