Οι… βόρειες επιλογές των sushi lovers
Επιχειρήσεις – Αγορά

Οι… βόρειες επιλογές των sushi lovers

Η ιαπωνική κουζίνα, το sushi, κάποτε θεωρούταν «ethnic» με την έννοια του εξωτικού. Όχι πια, όμως. Πολλά τα εστιατόρια που άνοιξαν (και συνεχίζουν να ανοίγουν), πολλοί και όσοι… τόλμησαν (διότι ήθελε μια τόλμη το ωμό ψάρι) να δοκιμάσουν, πολλοί και όσοι δηλώνουν και είναι λάτρεις του πια. Εμείς, προτείνουμε 4 (για μια πρώτη… γεύση, από τα πολλά και καλά) εστιατόρια για ιαπωνική κουζίνα στα βόρεια της Αθήνας, για κάθε κατηγορίας βαλάντιο και για κάθε είδους σπεσιαλιτέ της Άπω Ανατολής.

Sakana sushi bar

Ίσως το sushi bar με τους πιο φανατικούς οπαδούς. Οι οποίοι ορκίζονται ότι στον (αψεγάδιαστης ιαπωνικής αρχιτεκτονικής έμπνευσης) χώρο του μπορεί κανείς να γευθεί εξαιρετικά πιάτα – και μάλιστα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Μετά δυσκολίας ξεχωρίζουν το Salmon teriyaki roll και το Kani Roll, ενώ επιμένουν να προχωρήσετε πέρα από το sake, στα επίσης εξαιρετικά cocktails του.

(Χ. Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 6200017)

Wagamama

Το Wanagama είναι μια παγκόσμια αλυσίδα, που στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας δίνει το «παρών» με δύο καταστήματα. Οι επίμονοι… γευσιγνώστες εστιάζουν σε δύο από τις σπεσιαλιτέ του: τις σούπες ramen (που λένε ότι είναι όπως στο… Τόκιο) και το Rainbow Roll (με σολομό, αβοκάντο και lime mustard sauce, καλυμμένα με τόνο, σολομό και αβοκάντο).

Golden Hall», Λεωφόρος Κηφισίας 37α και Σπύρου Λούη, Μαρούσι, τηλ. 210 6836842 / Κασσαβέτη 3, Κηφισιά, τηλ. 210 8013100)

Koi

Το Koi είναι η ελληνική sushi αλυσίδα, που δίνει και αυτή το «παρών» με δύο εστιατόρια στα βόρεια. Στη Νέα Φιλαδέλφεια το πρώτο, στα Μελίσσια το δεύτερο, έχουν λανσάρει το street-style sushi. Το οποίο σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να γευθεί εξαιρετικές επιλογές από την ιαπωνική κουζίνα (και salmon teriyaki και noodles και bao buns και απ’ όλα) σε ένα πιο ζωηρό περιβάλλον, με διαφορετικές μουσικές επιλογές και με τις μυρωδιές από την κουζίνα διάχυτες…

(Λ. Δεκελείας 122, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 2102580002 / Αλέξανδρου Ζαΐμη 1 & Παναγή Τσαλδάρη, Μελίσσια, τηλ. 210 8031100)

Kibi

Kibi στα ιαπωνικά σημαίνει «απόλαυση». Σαφές το… υπονοούμενο και πάμε να δοκιμάσουμε Rainbow με αβοκάντο, καβούρι και αγγούρι, όπως και Black Kibi (με σολομό, γαρίδα, αβοκάντο, spicy sauce, μαύρο ρύζι). Το τελειωτικό… χτύπημα έρχεται με το επιδόρπιο: Kibi Sweet, μια παγωμένη μπανάνα επικαλυμμένη με nutella, σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας, πασπαλισμένη με φουντούκι.

(Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 6004859)

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδες facebook των καταστημάτων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet