Περιφέρεια Αττικής: Αποστολή κλιμακίου ιατρών και φαρμάκων – υγειονομικού υλικού στην Αλβανία
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Αποστολή κλιμακίου ιατρών και φαρμάκων – υγειονομικού υλικού στην Αλβανία

Από την Περιφέρεια Αττικής αναχώρησε σήμερα, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, κλιμάκιο ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), το οποίο μεταφέρει υγειονομικό υλικό και φάρμακα για την παροχή βοήθειας στους τραυματίες που έχουν πληγεί από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Αλβανία.

Το ιατρικό κλιμάκιο, το οποίο αποτελείται από τέσσερις ιατρούς -τρεις εκ των οποίων είναι χειρουργικών ειδικοτήτων- μετέβη στα Τίρανα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, για να συνδράμει στη χειρουργική αποκατάσταση των τραυματιών.

Το υγειονομικό υλικό και τα φάρμακα συγκεντρώθηκαν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε», του ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ.

Με αφορμή την αποστολή του κλιμακίου ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Με την ευκαιρία της αποστολής του κλιμακίου ιατρών, αλλά και του υγειονομικού υλικού, σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής, θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου και να ευχηθώ καλή δύναμη στους πολίτες της Αλβανίας.

»Η Περιφέρεια Αττικής εξετάζει και άλλους τρόπους με τους οποίους θα συνδράμει έμπρακτα στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανακούφιση των πληγέντων στη γειτονική Αλβανία. Αυτοδιοίκηση και επιστημονικός κόσμος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, πέρα από σύνορα».

Το κλιμάκιο αποτελείται από τα παρακάτω μέλη της Ομάδας Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ:

  • Παναγιώτης Μπουρλίδης
  • Ανδρέας Ευσταθίου
  • Φιλίππια Νικολάου
  • Γιώργος Ντούλας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet