Κινηματογραφικές Δευτέρες και Παρασκευές τον Δεκέμβριο στον Δημοτικό Κινηματογράφο Νέας Ιωνίας
Κινηματογράφος-Θέατρο

Κινηματογραφικές Δευτέρες και Παρασκευές τον Δεκέμβριο στον Δημοτικό Κινηματογράφο Νέας Ιωνίας

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο στον Δήμο Νέας Ιωνίας και στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας» (Ασκληπιού 4) κάθε Δευτέρα με ώρα έναρξης 20:30 και κάθε Παρασκευή με ώρα έναρξης 21:10.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών για τον μήνα Δεκέμβριο του 2019:

Κάθε Δευτέρα:

Αφιέρωμα στον κορυφαίο Δανό σκηνοθέτη Καρλ Ντράγιερ

  • 9 Δεκεμβρίου: «Ημέρες» («Vredens Dag») 1943 | 100′
  • 16 Δεκεμβρίου: «Γερτρούδη» («Gertrud») 1964 | 115′

Κάθε Παρασκευή:

  • 6 Δεκεμβρίου: «Δίχως στέγη, δίχως νόμο» (1985 – Γαλλία – Δραματική)

Ένα χειμωνιάτικο πρωινό το άψυχο σώμα της Mona, μιας κοπέλας που ζούσε στους δρόμους, βρίσκεται μέσα σε ένα χαντάκι. Κανείς δεν ξέρει ποια ήταν. Από το παζλ του παρελθόντος της λείπουν πολλά κομμάτια, τα οποία θα συμπληρώνονται λίγο-λίγο από τις μαρτυρίες των προσώπων που συνάντησε στο διάβα της…

Χρυσό Λιοντάρι και βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ της Βενετίας, Cesar βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας και Βραβείο Ένωσης Κριτικών Λος Αντζελες καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

  • 13 Δεκεμβρίου: «Ευχαριστούμε που καπνίζετε» (2005 – ΗΠΑ – Κωμωδία)

Ο Νικ Νέιλορ είναι εκπρόσωπος μίας τεράστιας καπνοβιομηχανίας, ο οποίος προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα της εταιρείας του, ενώ ταυτόχρονα θέλει να λειτουργεί ως πρότυπο για τον δωδεκάχρονο γιο του.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τζέισον Ράιτμαν αποτελεί μια εύστοχη βιτριολική σάτιρα για το μάρκετινγκ των μεγάλων εταιρειών καπνού και για την υστερική αντικαπνιστική μόδα.

  • 20 Δεκεμβρίου: «Όλα για την Εύα» (1950 – ΗΠΑ – Δραματική)

Ένα βράδυ μια φανατική θαυμάστρια μιας ντίβας του Μπρόντγουεϊ θα βρεθεί στο καμαρίνι της κι έκτοτε θα γίνει το δεξί χέρι της. Έχοντας πλέον αναλάβει τα καθήκοντα της αποκλειστικής της οικονόμου και γραμματέα, θα βάλει μπρος το υποχθόνιο σχέδιό της, δηλαδή να φτάσει στην κορυφή του Μπρόντγουεϊ χρησιμοποιώντας κάθε μέσο.

Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου, βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου για την Bette Davis στο Φεστιβάλ των Καννών για μία από τις εμβληματικότερες ταινίες του κλασικού Χόλιγουντ.

  • 27 Δεκεμβρίου: «Η δασκάλα» (2016 – Σλοβακία – Κοινωνική σάτιρα)

Στην Μπρατισλάβα του 1983 η διευθύντρια ενός σχολείου καλεί συγκέντρωση των γονέων και κηδεμόνων για να συζητήσουν ανεπίσημα την περίπτωση μιας δασκάλας, η οποία, βασισμένη στους στενούς δεσμούς της με το καθεστώς, ζητάει χάρες και χειραγωγεί ενήλικους και παιδιά για το προσωπικό της συμφέρον.

Από τον σκηνοθέτη του «Παιχνίδια Διχασμού και… Εγκυμοσύνης», μια αιχμηρή, δραματικά ισορροπημένη και υποδειγματικά ερμηνευμένη σάτιρα πάνω στις παθογένειες κάθε καθεστηκυίας εξουσίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet