Το 2021 αναμένεται να ανοίξει ξανά το «Πεντελικόν» στην Κηφισιά
Επιχειρήσεις – Αγορά

Το 2021 αναμένεται να ανοίξει ξανά το «Πεντελικόν» στην Κηφισιά

Έχουν περάσει ήδη πέντε χρόνια από την ημέρα που έκλεισε το ξενοδοχείο Πεντελικόν στην Κηφισιά λίγο μετά από την απόκτηση του από τον όμιλο Δουζόγλου. Όλο αυτό το διάστημα έμενε αναπάντητο για ποιο λόγο ο εκ Βενεζουέλας ορμώμενος ομογενής επιχειρηματίας, Θεόδωρος Δουζόγλου, δεν έχει προχωρήσει στην αξιοποίηση του εμβληματικού ξενοδοχείου.

Ανοίγει ξανά το 2021

Σύμφωνα με τον Λαυρέντη Αλβέρτη, εκπρόσωπο του κ. Δουζόγλου για τις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα, ο βασικός λόγος ήταν ότι ο όμιλος δεν διέθετε έως πρόσφατα το κατάλληλο management ώστε να ξεκινήσει τις διαδικασίες που θα οδηγούσαν στην επαναλειτουργία του ξενοδοχείου. Πλέον τα προβλήματα αυτά έχουν ξεπεραστεί και καθώς ο κ. Δουζόγλου – μετά και από την, σχεδόν ολική, κρατικοποίηση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων από την κυβέρνηση Μαδούρο στη Βενεζουέλα – επικεντρώνεται στις επενδύσεις του στη χώρα μας το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να αξιοποιούνται κάποια ακίνητα που είχαν μπει στον «πάγο».

Η πρώτη κίνηση ανακατασκευής και λειτουργίας αφορά το Μιστράλ στο Μικρολίμανο το οποίο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει εντός του 2020 ως ξενοδοχείο 84 δωματίων 3 ή 4 αστέρων. Για την επόμενη χρονιά, το 2021, αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα τόσο στο πρώην κτήριο του ΟΤΕ στη Σταδίου, δίπλα στην Παλιά Βουλή, όσο και στο Πεντελικόν. Ως προς το τελευταίο ο κ. Αλβέρτης ανέφερε ότι η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ καθώς το κεντρικό κτήριο (σ.σ. το ένα από τα τέσσερα συνολικά) χρήζει ολικής ανακατασκευής.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο όμιλος Δουζόγλου είναι μεταξύ των άλλων ιδιοκτήτης του Atheneaum Smart Hotel στη Λεωφόρο Συγγρού, ενός συγκροτήματος στην Κεφαλλονιά, του ξενοδοχείου Λητώ στη Μύκονο, 11 βιλών που αγοράστηκαν από τους Θεόδωρο και Γιάννα Αγγελοπούλου επίσης στη Μύκονο, ενώ στην Ελιά έχει αγοραστεί έκταση όπου στόχος είναι η δημιουργία 140 μπάγκαλόους.

Τα ξενοδοχεία αποτελούν έναν από τους τέσσερις πυλώνες ακινήτων που έχει αναπτυχθεί ο όμιλος Δουζόγλου στην Ελλάδα. Οι άλλοι τρεις είναι, οι αποθήκες όπου ήδη έχει ενοικιάσει μία στον όμιλο Σκλαβενίτη και σκοπεύει να δημιουργήσει το επόμενο διάστημα τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα μεγέθους άνω των 100.000 τ.μ., τα αστικά ακίνητα (διαμερίσματα και μονοκατοικίες κυρίως σε νότια προάστια και Ψυχικό) και τα κτήρια γραφείων. Πρόκειται συνολικά για περίπου 70 ακίνητα τα οποία σε ποσοστό 90% αξιοποιούνται και προσφέρουν ενοίκια στον όμιλο.

Επενδύσεις στα τρόφιμα

Όπως είναι γνωστό το όνομα Δουζόγλου είχε πέσει στο τραπέζι ως ένας από τους μνηστήρες για την απόκτηση της Creta Farms. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο βασικών μετόχων, ο Τάκης Δομαζάκης είχε παρουσιάσει τον κ. Θ. Δουζόγλου έως λευκό ιππότη για την απόκτηση της αλλαντοβιομηχανίας. Σύμφωνα με τον κ. Αλβέρτη αποσύρθηκαν τελικά από την κούρσα της διεκδίκησης καθώς δεν κατάφεραν να έχουν το κατάλληλο management για να τρέξει την κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Ο χώρος των τροφίμων όμως παραμένει στο στόχαστρο του ομίλου και όπως τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του News24/7 o κ. Αλβέρτης το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα που μπορούν να παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες και έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα όπως είναι το γιαούρτι, οι ντομάτες και το ελαιόλαδο.

Πηγή: news247.gr/ Κωστής Χριστοδούλου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet