Παπάγου: Συνέλαβαν Βέλγο που έφτιαχνε εμπρηστικό μηχανισμό εν όψει των εκδηλώσεων για τον Γρηγορόπουλο!
Κοινωνία

Παπάγου: Συνέλαβαν Βέλγο που έφτιαχνε εμπρηστικό μηχανισμό εν όψει των εκδηλώσεων για τον Γρηγορόπουλο!

Σε περιοχή του Παπάγου εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης ένας 33χρονος Βέλγος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

  • 2 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι ο καθένας από 4 τεμάχια στερεού πετρελαίου και τεμάχιο βραδύκαυστου υλικού (φιδάκι),
  • 6 πλαστικές συσκευασίες με στερεό πετρέλαιο,
  • πλαστική φιάλη με εύφλεκτο υγρό,
  • φλόγιστρο υγραερίου και ζευγάρι γάντια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο αλλοδαπός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή, κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών, άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση και οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία συνεχίζει τις έρευνες.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι αστυνομικοί οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο 33χρονος Βέλγος ήθελε να φτιάξει αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος, τους οποίους θα χρησιμοποιούσε κατά τις σημερινές πορείες και συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γνωστό όνομα στο χώρο των Ευρωπαίων αντιεξουσιαστών, καθώς έχει συλληφθεί στη χώρα του για εμπρηστικές επιθέσεις και στην Ελλάδα για κλοπές. Ο ίδιος δεν λέει τίποτα στους αστυνομικούς, ούτε για το σχέδιό του, αλλά ούτε και για τον λόγο που βρίσκεται στη χώρα μας.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet