Στέλνουν εισαγγελέα και στον Δήμο Χαλανδρίου
Πολιτική

Στέλνουν εισαγγελέα και στον Δήμο Χαλανδρίου

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και των αιρετών που αρνούνται τον επανέλεγχο συμβάσεων.

Έτσι, μετά την άρνηση δημάρχων να στείλουν στοιχεία στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης με τα πιστοποιητικά για τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, το υπουργείο… σηκώνει το γάντι και τους στέλνει εισαγγελείς. Ανάμεσα στους πέντε Δήμους που βρέθηκαν αρχικά στο “στόχαστρο” είναι κι αυτός του Χαλανδρίου, με δήμαρχο τον Σίμο Ρούσσο, ο οποίος εξελέγη με τη στήριξη του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι από τους υπόλοιπους τέσσερις “διωκόμενους” δημάρχους, της Λάρισας (Απόστολος Καλογιάννης) και Ζωγράφου (Τίνα Καφατσάκη) εκλέχτηκαν επίσης με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, της Νίκαιας (Γιώργος Ιωακειμίδης) με στήριξη ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Κώστας Πελετίδης, στην Πάτρα, ανήκει στο ΚΚΕ.

Ειδικότερα, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβιβάστηκαν σήμερα οι εκθέσεις των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τους πέντε δήμους που αρνήθηκαν τον έλεγχο για τη μετατροπή συμβάσεων, όπως είχε προαναγγείλει χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης.

Πρόκειται -σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης – για πέντε Δήμους, από τους δέκα συνολικά που ελέγχονται έως τώρα για τη μονιμοποίηση υπαλλήλων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, οι οποίοι αρνήθηκαν τη χορήγηση στοιχείων και δικαιολογητικών στους εντεταλμένους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

«Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εξάντλησαν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους ελεγχόμενους φορείς, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι επιλέγουν να αρνούνται το αυτονόητο, δηλαδή τον έλεγχο νομιμότητας. Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Μητσοτάκης, διαμηνύοντας ότι «η εφαρμογή των νόμων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet