Με Γερμανούς συνδικαλιστές συναντήθηκε ο Σ. Ρούσσος
Κοινωνία

Με Γερμανούς συνδικαλιστές συναντήθηκε ο Σ. Ρούσσος

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στο ΚΕΠ Χαλανδρίου, μεταξύ του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου με συνδικαλιστές, εκπροσώπους δύο εκ των μεγαλυτέρων συνδικαλιστικών σωματείων της Γερμανίας, το συνδικάτο VERDI που αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρώπη, αντίστοιχο της ΑΔΕΔΥ στην Ελλάδα, και του συνδικάτου ΙG METALL, συνδικάτου εργατών μετάλλου. Στη συνάντηση πήραν μέρος και άλλοι Γερμανοί εργαζόμενοι (γιατροί, ψυχολόγοι, καθηγητές, υπάλληλοι του Δήμου και μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών όπως η Volkswagen και η Telecom). Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επιμορφωτικής εβδομάδας που αποτελεί κατάκτηση των συνδικαλιστικών κινημάτων της Γερμανίας.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου εξέθεσε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή, μετά την απειλή για προσαγωγή στον εισαγγελέα του ίδιου και άλλων τεσσάρων δημάρχων λόγω της άρνησής τους να παραδώσουν στοιχεία των εργαζομένων του δήμου στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. Όπως μας ενημερώνει σχετική ανακοίνωση, τόνισε, στην εισαγωγή της ομιλίας του, ότι κανένας Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εργαζόμενους και ότι η υπεράσπισή τους είναι μονόδρομος. Ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Χαλανδρίου, τις ελλείψεις που υπάρχουν και τις μειώσεις προσωπικού που έγιναν τα χρόνια του μνημονίου. «Οι υπηρεσίες λειτουργούν ουσιαστικά χωρίς εργαζομένους και για τον λόγο αυτό λέμε “όχι” στις επιδιώξεις της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

Απάντησε επίσης σε ερωτήσεις που του τέθηκαν και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των γερμανικών συνδικάτων για την αλληλεγγύη τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet