Εγκαινιάστηκε η έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο δημαρχείο Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Παρουσία πρέσβεων και εκπροσώπων του Διπλωματικού Σώματος στην Ελλάδα, αλλά και προέδρων Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Ενώσεων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής του Ελληνοαραβικού Συλλόγου «Η Στοργή για το Παιδί», σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση τίμησαν, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους παριστάμενους η πρόεδρος του Ελληνοαραβικού Συλλόγου «Στοργή Για το Παιδί» Φαντίλα Μονζέρ, ο πρύτανης του Αραβικού Διπλωματικού Σώματος και πρέσβης της Τυνησίας στην Ελλάδα Ταρίκ Αλ Σάαντι, ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι, ο πρόεδρος της Ελληνο-Λιβανέζικης Πολιτιστικής Ένωσης Ηλίας Ουαλίντ και η διευθύντρια του Εργαστηρίου Art Workshop και διευθύντρια εικαστικών για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων Δώρα Σκούτερη.

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόξενος της Πρεσβείας του Ιράκ στην Ελλάδα Νουζάτ Κάκκι, ο μορφωτικός ακόλουθος της Αιγύπτου δρ. Χουσεΐν Μαχμούντ και ο εκπρόσωπος των Αιγυπτίων Καλλιτεχνών στην Ελλάδα Δημήτριος Πράσινος.

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλαος Πέππας, ο οποίος μεταφέροντας το θερμό καλωσόρισμά του στους υψηλούς προσκεκλημένους, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά με την οποία η πόλη του Αμαρουσίου φιλοξενεί αυτή την παιδική έκθεση ζωγραφικής. «Ο Δήμος Αμαρουσίου» –σημείωσε- «δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολιτιστική καλλιέργεια της νέας γενιάς, γι΄ αυτό και στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου μας λειτουργούν τμήματα όλων των εικαστικών τεχνών, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους νέους μας να εκθέσουν τα έργα τους με τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Ευελπιστούμε ότι τα εγκαίνια της σημερινής έκθεσης είναι η αρχή για μία στενότερη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού και με άλλους φορείς του Συλλόγου».

Στην παιδική έκθεση ζωγραφικής συμμετείχαν με έργα τους οι μαθητές και οι μαθήτριες της ζωγράφου Γεωργίας Καραμπέλλου, η οποία υπήρξε σπουδάστρια στο Τμήμα Ζωγραφικής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν στην Παλαιστίνη.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet