Συνάντηση Τ. Μαυρίδη – Ηρ. Δρούλια για τις σχολικές υποδομές
Κοινωνία

Συνάντηση Τ. Μαυρίδη – Ηρ. Δρούλια για τις σχολικές υποδομές

Στο πλαίσιο των συνεχών επαφών του νέου δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσου Μαυρίδη με παράγοντες που διαχειρίζονται θέματα που άπτονται της πόλης, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε. (πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων) Ηρακλή Δρούλια.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν σοβαρά θέματα που είναι σε εξέλιξη και αφορούν σχολικά κτήρια του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής:

1. Ανέγερση Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. 17 στο Ηλιακό Χωριό

Έχει προταθεί η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στο Ο.Τ.17, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του ΟΣΚ. Ήδη ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της μελέτης από τις “Κτιριακές Υποδομές” και αναμένεται πρόσκληση ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότησή του. Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει και εφαρμογή γεωθερμίας και φωτισμό οικονομίας για εξοικονόμηση ενέργειας.

2. 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκης

Έχει προταθεί η ανέγερση νηπιαγωγείου στο οικόπεδο στην οδό Σωκράτους 2. Έχει ήδη γίνει η ίδρυση του νηπιαγωγείου, και υπάρχει θετική γνωμοδότηση από την επιτροπή καταλληλότητας, έχει πραγματοποιηθεί παραχώρηση χρήσης από τον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα (που είναι κατά 50% ιδιοκτήτης) και έχει σταλεί όλος ο φάκελος στον ΟΣΚ.

3. 3ο Δημοτικό Σχολείο – 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης (Κορίνθου & Καλύμνου)

Για το σχολείο αυτό υπάρχει εγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση από το 2006 από τον ΟΣΚ για την επέκταση του σχολικού κτηρίου, με προσθήκη 4 αιθουσών και αναμόρφωση και των χώρων του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο. Η προμελέτη έχει υποβληθεί στον ΟΣΚ, υπήρξαν παρατηρήσεις και η προμελέτη υποβλήθηκε εκ νέου.

4. Αλλαγή κουφωμάτων στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης

Έχει δοθεί η έγκριση για την αντικατάσταση των κουφωμάτων του Γυμνασίου Λυκόβρυσης από την “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται να δημοπρατηθεί, μαζί με κάποιες επεμβάσεις σε σχολεία του Αμαρουσίου.

5. Μονώσεις Δωμάτων σχολικών κτηρίων

Υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη για την αντικατάσταση της φθαρμένης μόνωσης στα δώματα των σχολικών κτηρίων.

6. Αλεξικέραυνα σχολικών κτηρίων

Απαιτείται η αποκατάσταση της αντικεραυνικής προστασίας στα σχολεία.

7. Θέματα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτηρίων

Ο Δήμος (ο μόνος στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί για ενεργειακή διαχείριση με το πρότυπο ISO 50001) έχει προχωρήσει από το 2011 στη λεπτομερή καταγραφή των ενεργειακών καταναλώσεων και στην ιεράρχηση των αναγκών ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών του μονάδων.

Στις προθέσεις του Δήμου είναι να υπάρξει συνεργασία με τον ΟΣΚ σε πιλοτικά πρότυπα επιδεικτικά έργα ολοκληρωμένων ενεργειακών αναβαθμίσεων σε υφιστάμενα σχολικά κτήρια, με εφαρμογή συστημάτων θερμομόνωσης, αναβάθμιση Η/Μ εγκαταστάσεων, με σύγχρονα συστήματα και τεχνολογίες, εφαρμογή ΑΠΕ, καθώς και με συστήματα εξοικονόμησης νερού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και δ/νων Σύμβουλος των “Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.” επιβεβαίωσε, με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΚ, τη θετική εξέλιξη της πορείας των έργων, ιδιαίτερα όσον αφορά την ανέγερση σχολικών κτηρίων στο Ηλιακό Χωριό (ανέγερση Δημοτικού και Νηπιαγωγείου), την ανέγερση του 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης σε οικόπεδο στην οδό Σωκράτους 2 (Ελ. Βενιζέλου), καθώς και το έργο αλλαγής κουφωμάτων στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης.

Στην προαναφερόμενη συνάντηση παρευρέθησαν, εκτός του δημάρχου, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Β. Παπανικολάου και Εκπαίδευσης Δ. Κατραμάδος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet