Με νικητή το Μαρούσι ολοκληρώθηκε το 2ο Τουρνουά «Δ. Ραχωβίτσας»
Αθλητισμός

Με νικητή το Μαρούσι ολοκληρώθηκε το 2ο Τουρνουά «Δ. Ραχωβίτσας»

Με τη σημαντική παρουσία φιλάθλων και το «Μαρούσι» να αναδεικνύεται στον μεγάλο νικητή του 2ου Τουρνουά Μπάσκετ «Δημήτρης Ραχωβίτσας» ολοκληρώθηκε το φετινό τουρνουά, μία διοργάνωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στη μνήμη του Μαρουσιώτη ανθρώπου του αθλητισμού Δημήτρη Ραχωβίτσα. Με την ευκαιρία του τουρνουά ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα και τιμής στη μνήμη του Δ. Ραχωβίτσα διά του αντιδημάρχου Αθλητισμού Νίκου Πέππα.

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Κοκκινιάς, οι θεατές παρακολούθησαν έναν συναρπαστικό τελικό με την ομάδα του Αμαρουσίου να παίρνει τη νίκη από τον περυσινό νικητή Πανερυθραϊκό με σκορ 65-63, έπειτα από αμφίρροπη επικράτηση κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στον μικρό τελικό η ομάδα ΑΣΕ Δούκα προηγήθηκε τελικά του Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου με σκορ 62-59 και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Μεταφέροντας ο κ. Ν. Πέππας το συγχαρητήριο μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου στην ομάδα της πόλης για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο τουρνουά που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, αναφέρθηκε, επίσης, στην ανεκτίμητη προσφορά του Δημήτρη Ραχωβίτσα στον αθλητισμό της πόλης από όποια θέση και αν τον υπηρέτησε στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, επισημαίνοντας «Με τη θεσμοθέτηση του τουρνουά μπάσκετ στη μνήμη του Δ. Ραχωβίτσα, τιμούμε τον άνθρωπο που υπηρέτησε με ήθος τον αθλητισμό στην πόλη μας, αλλά και την οικογένειά του καθώς μέσα από τη συγκεκριμένη φιλανθρωπικού χαρακτήρα διοργάνωση κρατούμε ζωντανή τη μνήμη του».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 2ου Τουρνουά Μπάσκετ «Δημήτρης Ραχωβίτσας» ανά ημέρα είχαν ως εξής:

1η ημέρα
ΑΣΕ Δούκα – Πανερυθραϊκός 63-76
Νίκη Αμαρουσίου – Μαρούσι 68-73

2η ημέρα
Μικρός τελικός: Νίκη Αμαρουσίου – ΑΣΕ Δούκα 59-62
Μεγάλος τελικός: Πανερυθραϊκός – Μαρούσι 63-65

Με το τέλος του τουρνουά ακολούθησαν οι απονομές με τον γιο του αείμνηστου Δημήτρη Ραχωβίτσα, Μιχάλη, πρώην προπονητή στη Νίκη Αμαρουσίου και νυν συνεργάτη του Πανιωνίου, να εκφράζει τη χαρά του για την επιτυχία του τουρνουά, ευχαριστώντας, παράλληλα, τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για την υποστήριξη στη θεσμοθέτηση του τουρνουά στη μνήμη του πατέρα του, τα τέσσερα αθλητικά σωματεία που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, αλλά και τους φιλάθλους για τη σημαντική παρουσία τους.

Τα έσοδα από το τουρνουά θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου.

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε, επίσης, με την υποστήριξη της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής και των εταιρειών Βίκος και Nickan.

Παρόντες στον τελικό του τουρνουά ήταν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Σμυρνής, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρλαύτης, όπως και ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Παναγιώτης Γιαννάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet