“Μία από τα ίδια” για αξιολογήσεις κι επανελέγχους
Πολιτική

“Μία από τα ίδια” για αξιολογήσεις κι επανελέγχους

Το θέμα που απασχολεί έντονα την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, αυτό του τριπλού ελέγχου (πλαστότητας πτυχίων, συμβάσεων και αξιολόγησης) απασχόλησε για, άλλη μια φορά, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, στη συνεδρίαση της Τρίτης 30 Ιουνίου.

Σε αυτό συνέτειναν τα δύο σχετικά ψηφίσματα που κατέθεσαν οι δημοτικές παρατάξεις ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ και ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, αλλά και το αίτημα από πλευράς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, να καταδικαστεί η προσπάθεια ποινικοποίησης των αποφάσεων δημάρχων να μην αποστείλουν σχετικά στοιχεία στο υπουργείο, όπως αυτή του κομμουνιστή Πατρινού δημάρχου.

Γιώργος Πατούλης: «Εμάς δεν μας φοβίζουν οι έλεγχοι»

Ο δήμαρχος της πόλης ξεκαθάρισε από την αρχή της τοποθέτησής του ότι είναι υπέρ των αξιολογήσεων των υπαλλήλων, αλλά διαφωνεί με την ποσόστωση που έχει επιβληθεί. Μάλιστα, ζήτησε να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκοί τρόποι αξιολόγησης, προκειμένου όντως να υπάρξει αξιοκρατία στο Δημόσιο και να αυξηθεί η αποδοτικότητά του. Για όσους δε κριθούν λιγότεροι ικανοί, η πρόταση του κ. Γιώργου Πατούλη είναι να ενταχθούν σε προγράμματα επανεκπαίδευσης, ώστε να ενισχύσουν τα προσόντα τους.

Από εκεί και πέρα, ο δήμαρχος καταφέρθηκε κατά των δημάρχων που αρνούνται να δώσουν στοιχεία, «χρεώνοντάς» τους στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορώντας τους ότι κάνουν «αντάρτικο» ουσιαστικά εκτελώντας διατεταγμένη κομματική υπηρεσία.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε ότι «εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο», ενώ δήλωσε ότι στηρίζει τους εργαζόμενους, καθώς και όλες τις σχετικές αποφάσεις που έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο πάνω στα προαναφερόμενα θέματα.

Λευτέρης Μαγιάκης: «Όλοι είμαστε υπέρ της νομιμότητας»

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έσπευσε από την αρχή της τοποθέτησής του να ξεκαθαρίσει ότι η παράταξή του δεν είναι διατεθειμένη να καλύψει τους όποιους πλαστογράφους, προσθέτοντας ότι «όλοι είμαστε υπέρ της νομιμότητας». Επίσης, υπενθύμισε στον δήμαρχο ότι η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ είχε ψηφίσει όλα τα ψηφίσματα της διοίκησης για το θέμα της αξιολόγησης, ενώ συμφώνησε στην εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση υπαλλήλων.

Ωστόσο, το θέμα του επανελέγχου συμβάσεων -όπως πρόσθεσε- είναι τελείως διαφορετικό και μπαίνει «εκ του πονηρού». Μάλιστα, θυμίζοντας ότι ήταν οι ίδιοι που σε προηγούμενες δημοτικές περιόδους είχαν ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τις μετατροπές συμβάσεων, με βάση τις εισηγήσεις των υπηρεσιών, αναρωτήθηκε: «Τι ακριβώς καλούμαστε να κάνουμε σήμερα; Να αναιρέσουμε τους εαυτούς μας;».

Ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης κάλεσε τον δήμαρχο να πει προς την κυβέρνηση ότι, εάν θέλει να προχωρήσει σε έλεγχο, αυτόν να τον στρέψει προς το ΑΣΕΠ, το οποίο και είχε δώσει τις σχετικές εγκρίσεις, ενώ ταυτόχρονα έθεσε το ερώτημα εάν μπορεί να εγγυηθεί ο κ. Γ. Πατούλης ότι, με βάση τους ελέγχους αυτούς, δεν θα απολυθεί κανείς από τον Δήμο.

Θανάσης Φωτόπουλος: «Κουβαλούν νερό στον μύλο των μνημονίων και της Ε.Ε.»

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δήλωσε ότι «εμείς δεν θα κάνουμε δήλωση νομιμοφροσύνης σε αντεργατικούς νόμους, όπως ο δήμαρχος», εκφράζοντας παράλληλα τη δυσάρεστη έκπληξή του για την τοποθέτηση του κ. Λ. Μαγιάκη ότι είναι υπέρ ενός ευρωπαϊκού τρόπου αξιολόγησης. «Μα και ο νόμος που εφαρμόζεται ευρωπαϊκός είναι» πρόσθεσε ο κ. Θανάσης Φωτόπουλος, προσθέτοντας ότι τέτοιες απόψεις «κουβαλούν νερό στον μύλο των μνημονίων και της Ε.Ε.».

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, ο νόμος «δεν παίρνει καμία διόρθωση» και το μόνο που συζητεί -και θα ψηφίσει- η παράταξή του είναι η κατάργησή του, καθώς το δικαίωμα του εργαζόμενου για μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο.

Δορύλαος Κλαπάκης: «Κατάντια για τη χώρα τα ρουσφέτια»

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, ο κ. Δορύλαος Κλαπάκης ήταν κατηγορηματικός για τη διακομματική διαπλοκή στα «ρουσφέτια», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πήρε μέρος στα «παζάρια» για τον «νόμο Παυλόπουλου».

Ο ίδιος είπε ότι Ν.Δ. Και ΠΑΣΟΚ στηρίζουν το συγκεκριμένο καθεστώς, «που βγάζει βουλευτές και δημάρχους», χαρακτήρισε την τακτική τακτοποίησης «ημετέρων» ως «διαφθορά», προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που η χώρα έχει οδηγηθεί στη σημερινή «κατάντια» και δήλωσε αντίθετος σε κάθε μονιμοποίηση που θα προκύπτει από μη αξιοκρατικές και ισότιμες διαδικασίες.

Δημήτρης Πολυχρονιάδης: «Μην θολώνετε τα νερά κ. δήμαρχε»

Ο ανακλητός εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι ο δήμαρχος αφενός απέφυγε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα επί των ψηφισμάτων κι αφετέρου «προσπαθεί να θολώσει τα νερά», μπερδεύοντας τους επανελέγχους με την πλαστότητα των πτυχίων και τις αξιολογήσεις.

Ο κ. Δημήτρης Πολυχρονιάδης δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως τους δημάρχους που αρνήθηκαν να αποστείλουν στοιχεία στους ελεγκτές και κάλεσε τον δήμαρχο να πράξει το ίδιο, ιδιαίτερα καθώς επιδιώκει να αναλάβει την προεδρία της ΚΕΔΕ, δηλώνοντας ότι δεν έχει κομματικές ταμπέλες.

Η διοίκηση δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της μειοψηφίας, τα ψηφίσματα δεν… πέρασαν και η συζήτηση ουδέν ουσιαστικό πρόσθεσε στο μείζον θέμα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους στους δήμους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet