Σε συγκέντρωση στελεχών των ΚΕΠ Υγείας ο πρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ
Αυτοδιοίκηση

Σε συγκέντρωση στελεχών των ΚΕΠ Υγείας ο πρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ

«Η διατήρηση της υγείας των πολιτών είναι το μέλημα του ΕΔΔΥΠΠΥ» τόνισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε συγκέντρωση των στελεχών των ΚΕΠ Υγείας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Αμαρουσίου παρουσία του προέδρου Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ, δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου Γιώργου Πατούλη και του διευθυντή του ΕΔΔΥΠΠΥ Σωτήρη Παπασπυρόπουλου.

Ο κ. Γ. Πατούλης ανέλυσε το σκεπτικό καθώς και τις ανάγκες που εξυπηρετούν τα ΚΕΠ Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, έδωσε έμφαση στον ρόλο των δήμων στα Προγράμματα Προαγωγής Υγείας και τόνισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι ιατροί στην προσπάθεια αυτή.

Στα ερωτήματα που τέθηκαν από τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας, ο κ. Γ. Πατούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αγκαλιαστεί από όλους τους δήμους της χώρας με την προϋπόθεση ότι θα γίνει συστηματική δουλειά και με γνώμονα πάντα την πρόληψη και την προαγωγή υγείας σύμφωνα με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Έκανε αναφορά και στο Παγκόσμιο Συνέδριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο και τη σπουδαιότητά που έχει αυτό για τη χάραξη της πολιτικής της υγείας στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια ο διευθυντής του Δικτύου Σωτήρης Παπασπυρόπουλος παρουσίασε τις προτεραιότητες του προγράμματος και έδωσε κατευθύνσεις για άμεσες ενέργειες με χρονοδιαγράμματα προς τους ιατρούς και διοικητικούς υπαλλήλους.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας Γιώργος Κορμάς ζήτησε από τους ιατρούς, στο πλαίσιο της δημιουργίας τράπεζας θεμάτων πρόληψης, να δημιουργήσουν υλικό του προγράμματος που θα διανεμηθεί στα πλαίσια των εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Τέλος, ο διοικητικός υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας Παναγιώτης Μουρούτσος ενημέρωσε τα στελέχη για τις ενέργειες που έχουν γίνει για τα ΚΕΠ Υγείας σε ό,τι αφορά τους δημάρχους και τους αντιδημάρχους των 14 δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet