Γ. Σταθόπουλος: “Ο Β. Ζορμπάς απαξιώνει τους θεσμούς”
Πολιτική

Γ. Σταθόπουλος: “Ο Β. Ζορμπάς απαξιώνει τους θεσμούς”

Ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με αντικείμενο τα οικονομικά του Δήμου, ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος. Ωστόσο, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, από τη συνάντηση απουσίασε -για άλλη μια φορά, όπως τονίστηκε- ο τέως δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του κ. Γ. Σταθόπουλου:

Συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για περισσότερη δημοκρατία στη λειτουργία του Δήμου και ενίσχυση του θεσμικού ρόλου των παρατάξεων, καλέσαμε όλους τους επικεφαλής (με συμβούλους εφόσον το επιθυμούσαν) σε ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση, που έγινε στις 6/10 με αντικείμενο την παρουσίαση από την Οικονομική μας Υπηρεσία των οικονομικών στοιχείων του Δήμου Αγ. Παρασκευής -ενόψει της σύνταξης του Προϋπολογισμού του 2015- συζήτηση που βεβαίως περιλάμβανε και τα ανταποδοτικά τέλη Καθαριότητας – Ηλεκτροφωτισμού.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που καλέσαμε όλες τις παρατάξεις για σημαντικό θέμα του Δήμου. Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν οι τέσσερις από τις πέντε παρατάξεις και μάλιστα διά των επικεφαλής Β. Γιαννακόπουλου, Α. Γκιζιώτη, Α. Μουστόγιαννη και Σπ. Αλεξίου. Στη συνάντηση, που διήρκησε επί δίωρο, ήταν επίσης παρόντες η διευθύντρια και έμπειροι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Κρητικίδης και Ι. Μυλωνάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο δήμαρχος.

Η απουσία από τη σύσκεψη του πρ. δημάρχου Β. Ζορμπά δεν μας εξέπληξε, καθώς έχει απουσιάσει ήδη από πέντε συνεχείς συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, μέλος της οποίας έχει εκλεγεί. Όμως το να μας κατηγορεί για το γεγονός ότι καλέσαμε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια σε ενημέρωση από την Οικονομική Υπηρεσία το σύνολο των παρατάξεων, όπως έχουμε υποσχεθεί ότι θα πράττουμε για όλα τα μείζονα ζητήματα του Δήμου, ειλικρινά μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στην απαξίωση των θεσμών και των Υπηρεσιών του Δήμου, ούτε στις στείρες αντιπαραθέσεις που επιλέγει προκειμένου να ασκήσει την αντιπαραγωγική και δημαγωγική αντιπολίτευσή του που δεν έχει να προσφέρει τίποτε στην πόλη.

Θα συνεχίσουμε τον διάλογο με την κοινωνία, τις παρατάξεις και τις άλλες συλλογικότητες της πόλης με ειλικρινή διάθεση συνεννόησης, ενημέρωσης και όπου επιτυγχάνεται συναίνεσης για το καλό της Αγίας Παρασκευής. Όσον αφορά τα συμπεράσματα της σύσκεψης-ενημέρωσης θα υπάρξει τεκμηριωμένη ανακοίνωση με πλήρη οικονομικά στοιχεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet