Αυτοδιοίκηση

Ο ΠΟΥ πιστοποίησε το ΕΔΔΥΠΠΥ

Tο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ως το Εθνικό Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας στον ΠΟΥ, έλαβε νέα πιστοποίηση για την 6η Φάση (2014-2019) και θα εξακολουθήσει να είναι μέλος του Δικτύου των Εθνικών Δικτύων Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ.

Όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση του Δικτύου:

Η αξιολόγηση και επαναπιστοποίηση, αποτελεί απόδειξη του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και της δέσμευσης του Δικτύου ως προς την μεθοδολογία, τους στόχους και τις αρχές του ΠΟΥ και της Ατζέντας «ΥΓΕΙΑ 2020». Τα Εθνικά Δίκτυα που συμμετέχουν στην 6η Φάση του Ευρωπαϊκού Δικτύου του ΠΟΥ έχουν επικεντρωθεί σε δύο στρατηγικούς στόχους που αφορούν στην ΥΓΕΙΑ 2020: να προαχθεί η υγεία για όλους μειώνοντας τις αδικίες και να ενισχυθεί η ηγετική ικανότητα και η συμμετοχή του κράτους στο ζήτημα της Υγείας.Και οι δύο στρατηγικοί στόχοι ενισχύουν την ισχυρή δέσμευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου του ΠΟΥ να απευθύνουν την ισότητα και τους απαραίτητους κοινωνικούς παράγοντες που επηρεάζουν την Υγεία και τις πολιτικές που την προάγουν.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Αποτελεί τιμή για το Δίκτυό μας η νέα Πιστοποίηση για την 6η Φάση (2014-2020). Μας δίνει το πράσινο φως για να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε προδιαγράψει με σαφή το στόχο για την προαγωγή της Υγείας για όλους τους πολίτες. Είναι πολύ σημαντικό όμως να τονίσουμε ότι αποτελεί και αναγνώριση της μέχρι σήμερα δέσμευσης και αφοσίωσής μας μέσα από τα προγράμματα και τις καλές πρακτικές που έχουμε εφαρμόσει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet