Προχωρά η μελέτη για νέα πεζογέφυρα στην Αγία Παρασκευή
Ποιότητα Ζωής

Προχωρά η μελέτη για νέα πεζογέφυρα στην Αγία Παρασκευή

Προχωρά η μελέτη κατασκευής πεζογέφυρας στη Λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της οδού Ευαγγελιστρίας Δήμου Αγίας Παρασκευής για την ασφάλεια των πεζών, όπως ενημερώνουν ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Πετσατώδη. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η μελέτη κατασκευής πεζογέφυρας στη Λεωφ. Μεσογείων που θα συνδέει την οδό Ευαγγελιστρίας με την πλατεία Πέτρουλα (δίπλα στην οδό Χίου). Η μελέτη αποτελεί τμήμα σύμβασης με τίτλο «Μελέτες για την κατασκευή έξι πεζογέφυρων σε βασικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής» και βασίζεται σε παλαιότερη μελέτη από το γραφείο «Βόσκογλου-Μάρη» για την κατασκευή ανισόπεδων διαβάσεων πεζών αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων. Η ως άνω μελέτη όριζε αρχικά 143 θέσεις βάσει στοιχείων, με τον αριθμό ατυχημάτων με πεζούς, τα οποία επεξεργάστηκε για να επιλεγούν τελικά 20 θέσεις. Στη δεύτερη θέση επικινδυνότητας είναι η Λεωφ. Μεσογείων στο ύψος της οδού Ευαγγελιστρίας, ενώ στην έκτη θέση είναι η Λ. Μεσογείων στο ύψος της κεντρικής πλατείας του Δήμου.

Για τη μελέτη επί της Λεωφ. Μεσογείων και Ευαγγελιστρίας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις της δημοτικής αρχής Αγίας Παρασκευής, της Τεχνικής Υπηρεσίας και των μελετητών και σε συνέχεια αυτών έχουν αποσταλεί διευκρινίσεις και επισημάνσεις μας που αφορούν τροποποιήσεις στο σχεδιασμό της γέφυρας, προκειμένου να μην παραβιάζονται τα όρια ακινήτου προς απαλλοτρίωση και να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία θέσεων στάθμευσης επί πρασιάς ακινήτου. Με σχετικό έγγραφό μας προς τη Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) ζητήθηκε να συμπεριληφθούν στο έργο οι εργασίες πεζοδρόμησης του τμήματος που αποκόπτεται από την κυκλοφορία, καθώς και κατάλληλη σήμανση και ηλεκτροφωτισμός. Συνημμένα στάλθηκε σχέδιο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Υπηρεσίας μας, σύμφωνα με το οποίο κρίνεται σκόπιμη η τροποποίηση του βάθρου της γέφυρας ώστε να παραμένει ελεύθερο πλάτος 3,25 μ. για την εξυπηρέτηση οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Η δημοπράτηση του έργου έχει ήδη δρομολογηθεί από τη ΔΜΕΟ, δεδομένου ότι η κατασκευή του έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης την 31/12/2015. Η λειτουργία της πεζογέφυρας θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών και στην επανασύνδεση της διχοτομημένης από τη Λεωφ. Μεσογείων πόλης μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet