Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ ο δήμαρχος Χαλανδρίου
Αυτοδιοίκηση

Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ ο δήμαρχος Χαλανδρίου

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) εξελέγη ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος με την παράταξη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και με επικεφαλής τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση.

Πρώτη φορά δήμαρχος Χαλανδρίου εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ. Εκτός από τον επικεφαλής Ηρακλή Γκότση και τον Σίμο Ρούσσο εξελέγησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Σακουτής (Πετρούπολη), Χρήστος Κοκκοτίνης (Ηλιούπολη) και Χάρης Σταματάκης (Ζωγράφου). Όπως μας ενημερώνει η σχετική ανακοίνωση, «η άνοδος της παράταξης είναι μεγάλη καθώς από δύο έδρες που κατείχε κατέκτησε πέντε».

Πρώτη στις εκλογές αναδείχθηκε η παράταξη «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» που πρόσκειται στη Ν.Δ. Η παράταξη, με επικεφαλής τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη εξέλεξε εννέα (9) μέλη στο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ.

Τα αποτελέσματα για τις υπόλοιπες παρατάξεις διαμορφώνονται ως εξής:

Η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών) με επικεφαλής τον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκο Σαράντη εξέλεξε πέντε (5) μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο. Εκτός από τον κ. Ν. Σαράντη εξελέγησαν ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μπρούλιας (Αθήνα) και Σωτήρης Ντούρος (Αχαρνές).

Τέσσερις (4) έδρες κατέλαβε η παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση στην Αττική» που προέρχεται από τον χώρο της ΔΗΜ.ΑΡ. και της οποίας ο επικεφαλής δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης είναι ένας από τους υπογράφοντες το κείμενο των οκτώ ανεξάρτητων δημάρχων. Εκτός από τον κ. Ιωακειμίδη, εξελέγησαν ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κουτελάκης (Νέα Σμύρνη) και Ανδρέας Βαρελάς (Αθήνα).

Τέλος δύο (2) έδρες στο Δ.Σ. έχει η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ). Εκλέχθηκαν ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Τσουκαλάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet