Δράσεις για αντιμετώπιση της φτώχειας: Ας βοηθήσουμε όλοι!
Κοινωνία

Δράσεις για αντιμετώπιση της φτώχειας: Ας βοηθήσουμε όλοι!

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου διά του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, ενώνοντας τις δυνάμεις του στο παγκόσμιο κάλεσμα για δράση ενάντια στη φτώχεια.

Έτσι, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, από τις 12:00 έως τις 14:00, στον Ηλεκτρικό Σταθμό Αμαρουσίου, συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά είδη σόμπες, είδη ατομικής προστασίας (κουβέρτες, παπλώματα, λευκά είδη κ.ά) για την ενίσχυση των οικονομικά-κοινωνικά ευάλωτων οικογενειών της πόλης, που εξυπηρετούνται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου: Το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τη Γωνιά Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης.

Πρόσκληση για συγκέντρωση τροφίμωνΣτις παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί έκθεση παιδικής ζωγραφικής, με δημιουργίες μαθητών και μαθητριών από σχολεία της πόλης, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, ενώ θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια στους συμμετέχοντες.

Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης προσκαλεί να δημότες Αμαρουσίου να συνδράμουν στην υποστήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών, δίνοντας ο καθένας, με τον δικό του τρόπο, πραγματικό νόημα στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας. Ειδικότερα, στο σχετικό μήνυμά του αναφέρει: «Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια στέρησε από συνανθρώπους της ΄διπλανής πόρτας΄ είδη πρώτης ανάγκης, απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Με τη στήριξη όλων εσάς, πετύχαμε κανείς στο Μαρούσι να μην νοιώθει μόνος και αβοήθητος. Δίνουμε και αυτή την ημέρα ζωηρό ΄παρών΄, προσφέροντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας την υποστήριξή μας σε όσους έχουν ανάγκη».

Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί επίσης όλους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες να συνδράμουν το έργο του, στηρίζοντας το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου:
6041030021509 (IBAN: GR 9001710410006041030021509), που τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet