ΕΝΟΤΗΤΑ: “Δεν ξέρατε πώς λειτουργούσαν οι δημ. επιχειρήσεις κ. Πατούλη;”
Πολιτική

ΕΝΟΤΗΤΑ: “Δεν ξέρατε πώς λειτουργούσαν οι δημ. επιχειρήσεις κ. Πατούλη;”

Η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ απαντά στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου σχετικά με τις καταγγελίες της “για τα υπέρογκα κρυφά χρέη του Δήμου στο ΙΚΑ”. Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη ότι “παριστάνει τον ανήξερο” σχετικά με τα έργα και ημέρες των δημοτικών επιχειρήσεων και του Οργανισμού Εργασίας, ενώ αφήνει, για άλλη μια φορά αιχμές, για τον ρόλο του γραφείου Τύπου του Δήμου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.

Άλλο οι δημοτικές επιχειρήσεις, άλλο ο Δήμος;

Προκαλεί θυμηδία η προσπάθεια του γραφείου Τύπου της παράταξης Πατούλη ‒και όχι φυσικά του Δήμου‒ να πείσει τους Μαρουσιώτες ότι άλλο Δήμος και άλλο Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμός Εργασίας.

Μήπως ξεχνούν ότι αυτά τα νομικά πρόσωπα ιδρύονταν και οι διοικήσεις τους διορίζονταν κατά πλειοψηφία από την εκάστοτε διοίκηση του Δήμου, του κ. Πατούλη από το 2007 και μετά και του κ. Τζανίκου στο παρελθόν;

Μήπως ξεχνούν ότι μέσω αυτών των μορφωμάτων εξυπηρέτησαν το πελατειακό σύστημα και το όργιο διασπάθισης του δημόσιου χρήματος;

Μήπως ξεχνά ο κ. Πατούλης ότι μέσω του Οργανισμού και των Δημοτικών Επιχειρήσεων έφτασε ο Δήμος παραμονές εκλογών του 2010 να έχει γύρω στους δύο χιλιάδες (2.000) εργαζόμενους;

Τώρα που ήρθε η ώρα της αλήθειας και οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν δεκάδες εκατομμύρια στο ΙΚΑ, έστω και με κούρεμα, καρφώνουν τους συνεργάτες τους που οι ίδιοι είχαν διορίσει, παριστάνοντας τους ανήξερους.

Ακόμα και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τα υπόλοιπα χρέη των υπό εκκαθάριση δημοτικών επιχειρήσεων και του Οργανισμού Εργασίας.

Ειδικά για τα χρέη του Οργανισμού, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας από το 2011 στο Δημοτικό Συμβούλιο, τους εκκαθαριστές του Οργανισμού, τις παρεμβάσεις μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τον Εισαγγελέα (τα έγγραφα είναι στη διάθεση καθενός) δεν είχαμε πάρει καμία συγκεκριμένη απάντηση.

Τέλος λοιπόν οι συγκαλύψεις, τα ψέματα και τα επικοινωνιακά κόλπα. Όλα στο φως.

Εμείς ούτε τρέμουμε, ούτε φοβόμαστε, ούτε έχουμε εμπάθεια.

Επιλέγουμε πολιτική στάση και αντιμαχόμαστε φανερά και με υπογραφή την αναπαραγωγή σε επίπεδο ΚΕΔΕ της πολιτικής υποταγής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις μνημονιακές και πολιτικάντικες πολιτικές που υπηρέτησε και εξακολουθεί να υπηρετεί ο κ. Πατούλης στην πόλη μας.

Και κάτι τελευταίο: Είναι αντιδημοκρατικό και καταχρηστικό το γραφείο Τύπου του Δήμου, που συντηρείται με λεφτά των δημοτών, να έχει μετατραπεί από τον κ. δήμαρχο σε παραμάγαζο της μονταζιέρας της Ν.Δ., με τη δική του ανοχή, αν όχι συγκατάθεση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet