Έργο – “προίκα” η ανάπλαση
Πολιτική

Έργο – “προίκα” η ανάπλαση

«Χαιρετίζει» την υπογραφή της σύμβασης για το έργο στην Κάτω Πεύκη η παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, με ανακοίνωσή της. Την ίδια στιγμή ωστόσο σπεύδει να…  υπενθυμίσει στη δημοτική αρχή ότι το συγκεκριμένο έργο το είχε αφήσει… προίκα ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και νυν υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Χαιρετίζουμε την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Αττικής της σύμβασης για την ανάπλαση του μεγάλου έργου της Κάτω Πεύκης, που είχε σχεδιαστεί, χρηματοδοτηθεί και δημοπρατηθεί επί δημαρχίας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.

Είναι ένα έργο πνοής της πόλης, που καθυστέρησε να υλοποιηθεί για τρία ολόκληρα χρόνια από κάποιους που έδιναν τότε αλλού προτεραιότητες. «Τέλος καλό όμως, όλα καλά» σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης με τη νέα πολυσυλλεκτική και ανεξάρτητη παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και πρόσθεσε:

«Το έργο αυτό θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί από το 2011, κάποιοι όμως δεν ήθελαν και άρχισαν να διαδίδουν ότι δήθεν δεν υπήρχε χρηματοδότηση, την ώρα που το έργο ήταν ενταγμένο κανονικά και στον προϋπολογισμό της Νομαρχίας το 2010 και στους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας το 2011 και το 2012. Και κινδύνευσε πολλές φορές να χαθεί».

Και κατέληξε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος:

«Όταν διαπιστώσαμε ότι έχει στραβώσει το θέμα πιέσαμε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, κάτι που τελικά έγινε. Θέλω λοιπόν σήμερα να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν για να ξεκολλήσει το έργο και ιδιαιτέρως τους κατοίκους που ήταν σε διαρκή επαγρύπνηση. Είναι μια μεγάλη δική τους νίκη».

Το έργο αυτό έπρεπε βεβαίως να είχε ήδη ολοκληρωθεί, αφού δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του 2010, αλλά η αδιαφορία κάποιων για ό,τι είχε να κάνει με τα έργα της Πεύκης το… πάγωσε.

Η δημοτική αρχή αντί να προωθήσει την εκτέλεση του έργου από τη Νομαρχία έκανε ακριβώς το αντίθετο. Πήγε και κατέβασε τις πινακίδες του έργου έξω από το Β΄ Λύκειο Πεύκης (Κορίνθου και Ελ. Βενιζέλου) για να ξεχάσουν οι πολίτες και το έργο και τον δήμαρχο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, που το σχεδίασε και το πρόσφερε έτοιμο στο πιάτο.

Έτσι το έργο βγήκε από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής του 2013, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τον Δήμο μας και χωρίς να υπάρξει επίσημη ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την αποκάλυψη έκανε πάλι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος παρακολουθούσε από κοντά το ζήτημα. Η είδηση ξεσήκωσε εκατοντάδες κατοίκους οι οποίοι ήλθαν σε επαφή με τον πρώην δήμαρχο και του ζήτησαν να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μη χαθεί το έργο. Μην ξεχνάμε ότι ακόμη και σύμβουλος της παράταξής του δημάρχου (Κ. Μπαλδεράνος) έθεσε πιεστικά το θέμα ζητώντας τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για τα μεγάλα έργα της Πεύκης, που είχε αφήσει προίκα η διοίκηση Θεοδωρακόπουλου.

Μέσα σε αυτά που ακόμα περιμένουν είναι η ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης, η κατασκευή της Κεντρικής Πλατείας, η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία, η κατασκευή του ΚΑΠΗ της Κάτω Πεύκης κ.ά.

Το έργο ήταν προϋπολογισμού 3.260.000 ευρώ, ποσό που μετά τη δημοπράτηση (έγινε στις 3 Αυγούστου 2010), έκλεισε στα 1.302.640 ευρώ. Δηλαδή η έκπτωση που δόθηκε πέρασε τα 60%. Η υπογραφή της επίσημης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Γιάννη Σγουρού και του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, ως δημάρχου τότε της Πεύκης, είχε γίνει στις 23-04-2010.

Προβλέπεται η δημιουργία δικτύου ήπιας κυκλοφορίας, μέσω αναπλάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που θα διευκολύνουν και τους μαθητές αφού οι περισσότερες εργασίες θα πραγματοποιηθούν γύρω από τα σχολεία 3ο Δημοτικό, 5ο Νηπιαγωγείο, 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο. Τα έργα θα γίνουν στις οδούς Κορίνθου, Κονίτσης, Λέρου, Κολοκοτρώνη (άνετα πεζοδρόμια έως την Λ. Ειρήνης), στους δρόμους γύρω από τα σχολεία της Κάτω Πεύκης καθώς επίσης και στην οδό Γρηγορίου Ε΄ στην Άνω Πεύκη όπου βρίσκονται ο ναός των Αγίων Αποστόλων και το ΚΑΠΗ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet