ΔΑΣ ΟΤΑ: Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς δεν θα γίνουν πειραματόζωα
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΔΑΣ ΟΤΑ: Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς δεν θα γίνουν πειραματόζωα

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ ΟΤΑ «βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την έναρξη της λειτουργίας των βρεφικών και παιδικών σταθμών, χωρίς η κυβέρνηση να έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων».

Στο πλαίσιο αυτό η Συνεργασία καλεί τα Σωματεία του κλάδου τους Συλλόγους Γονέων να μπουν μπροστά και να απαιτήσουν:

  1. Μείωση της αναλογίας παιδιών/παιδαγωγών, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός, στοιχειώδης προϋπόθεση, εν μέσω πανδημίας.
  2. Πρόσληψη πολλαπλάσιου παιδαγωγικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες. Καμία απόλυση εργαζόμενου, να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έχουν γίνει και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΠΑ. Άμεση και γενναία χρηματοδότηση των δήμων, ώστε να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες.
  3. Εξασφάλιση της καθαριότητας και υγιεινής των χώρων στους παιδικούς σταθμούς με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας. Επιπλέον, πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού, ώστε η σίτιση να γίνεται με όρους ασφάλειας για τα παιδιά, σε μικρότερες ομάδες.
  4. Να γίνεται συστηματική μαζική περιοδική εξέταση των εργαζομενων, με υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ με ευθύνη της κυβέρνησης. Να προσληφθούν παιδίατροι και γιατροί εργασίας όπου χρειάζεται, με ουσιαστικό ρόλο για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών για παιδιά και εργαζόμενους. Να απολυμανθούν οι χώροι, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.
  5. Να εξασφαλισθούν τα κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους και να παρθούν πρόσθετα συλλογικά οργανωτικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους.
  6. Νέες υποδομές, δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, μαζικές προσλήψεις εργαζομένων για την αντιμετώπιση του συγχρωτισμού σε συνθήκες πανδημίας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet