Του πήρε ενάμιση χρόνο, αλλά… πέρασε το κατώφλι του ΑΠΘ
Κοινωνία

Του πήρε ενάμιση χρόνο, αλλά… πέρασε το κατώφλι του ΑΠΘ

Το «παρών» στα αμφιθέατρα του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ δίνει ο τυφλός φοιτητής Αργύρης Κουμτζής, μετά και την επίσημη εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο.

Ο Αργύρης επί ενάμιση χρόνο προσπαθούσε επίμονα να αποδείξει ότι μπορεί να σπουδάσει στο συγκεκριμένο τμήμα. Οι κανονισμοί του τμήματος απαγόρευαν την εισαγωγή φοιτητών με προβλήματα όρασης ή αναπηρία στα άνω άκρα, θεωρώντας ότι δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στα πειράματα.

Μετά από παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο 18χρονος πληροφορήθηκε, όπως αναφέρει το “Έθνος”, ότι το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις που ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Χρυσάφη, με βάση το σύστημα της ποσόστωσης για την εισαγωγή ατόμων με αναπηρία στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, το τμήμα έχει τη δυνατότητα να δεχθεί έως 10 άτομα, ενώ εκτός από τον Αργύρη Κουμτζή άλλοι τρεις φοιτητές με σοβαρές παθήσεις κατέθεσαν αίτηση εγγραφής.

Ο κ. Χρυσάφης γνωστοποίησε ότι από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, προτού ακόμη λήξει και τυπικά το ζήτημα της εγγραφής του στη σχολή, ο τυφλός φοιτητής παρακολούθησε κάποια μαθήματα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αναπληρωτής καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος, υπογράμμισε ότι μετά και την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας το ζήτημα ήταν καθαρά τυπικό, ωστόσο για τις ανάγκες υποστήριξης των σπουδών του φοιτητή η Σχολή περιμένει από το υπουργείο να δείξει συνέπεια και σε μία σειρά υποχρεώσεων, που απορρέουν από την παρέμβασή του.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet