1,35 εκατ. δολάρια για τη θρυλική Harley του «Ξέγνοιαστου Καβαλάρη»
Πολιτισμός

1,35 εκατ. δολάρια για τη θρυλική Harley του «Ξέγνοιαστου Καβαλάρη»

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου: η θρυλική Harley του «Ξέγνοιαστου Καβαλάρη» πωλήθηκε προς 1,35 εκατ. δολάρια στην Καλιφόρνια. Ήταν όμως τελικά αυτή η μηχανή η Captain America με την οποία ο Πίτερ Φόντα έγινε το σύμβολο της φυγής προς την ελευθερία για μία ολόκληρη γενιά;

Οι απόψεις διίστανται. Ο οίκος δημοπρασιών “Profiles in History”, ο οποίος πούλησε το τσόπερ ως μοναδικό –έλκοντας δεκάδες ενδιαφερόμενους– επιμένει ότι είναι το αυθεντικό, και μάλιστα εκείνο που «πρωταγωνιστεί» στο τραγικό φινάλε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Hollywood Reporter”, όμως, ένας Τεξανός ονόματι Γκόρντον Γκρέιντζερ επιμένει ότι η αυθεντική κοσμεί τη μεγάλη συλλογή του. «Αυτή που πουλήθηκε είναι αντίγραφο», υποστηρίζει ο Γκρέιντζερ. Και για τού λόγου το αληθές επιδεικνύει το πιστοποιητικό αυθεντικότητας της δικής του Harley, υπογεγραμμένο από τον ηθοποιό Νταν Χάγκερτι, ο οποίος είχε έναν μικρό ρόλο στην ταινία του Ντένις Χόπερ.

Ο ίδιος ο Χάγκερτι παραδέχθηκε αρχικά στους “Los Angeles Times” ότι έχει πιστοποιήσει και πωλήσει δύο Captain America, για να διασκευάσει ελαφρώς στη συνέχεια υποστηρίζοντας ότι μία είναι η αυθεντική, εκείνη που πουλήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Ο Φόντα από την πλευρά του, ο οποίος είχε δώσει τη μοτοσικλέτα στον Χάγκερτι, δεν μπορεί να λύσει το μυστήριο. Είναι βέβαιος όμως ότι «κάτι βρωμάει σε αυτήν την υπόθεση».

Ο άμεσα ενδιαφερόμενος πάλι, ο άνθρωπος που έδωσε μια περιουσία για να αγοράσει το «μοναδικό κομμάτι», προτιμά να διατηρεί την ανωνυμία του και να παραμένει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet