Αγιασμοί με ασφάλεια στα σχολεία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

Αγιασμοί με ασφάλεια στα σχολεία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας χτύπησε σήμερα (14/9) το πρωί το πρώτο κουδούνι, σημαίνοντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Όπως γνωστοποιεί η διοίκηση, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού είχε κάνει εγκαίρως όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η σημερινή ημέρα να κυλήσει ομαλά.

Ειδικότερα, τις δύο προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σε όλα τα σχολικά κτήρια, ενώ αυξήθηκαν οι θέσεις του προσωπικού καθαριότητας.

Σε όλα τα σχολεία υπήρχαν διαθέσιμα αντισηπτικά και θερμόμετρα, ενώ μοιράστηκαν στους μαθητές προστατευτικές μάσκες και στους μαθητές του δημοτικού παγουράκια. Οι αγιασμοί έλαβαν χώρα στα προαύλια, παρουσία λίγων τάξεων, ενώ στην συνέχεια ο ιερέας πέρασε από όλες τις αίθουσες.

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος παραβρέθηκε στον αγιασμό νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της περιοχής. Ευχήθηκε σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές μία καλή και δημιουργική χρονιά και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021, ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε:

«Μια διαφορετική σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα, υπό ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλουν να αλλάξουμε όλοι την καθημερινότητά μας και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

»Είναι όμως η αρχή μιας σχολικής χρονιάς, την οποία πρέπει να δούμε με αισιοδοξία, αντλώντας την από τα χαμόγελα των παιδιών μας και ιδιαίτερα αυτά των μικρών τάξεων, που σήμερα μας έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα ζωής και ελπίδας. Μας έδειξαν ότι έχουν τη δύναμη να τα καταφέρουν.

»Η θέση των παιδιών μας είναι στα σχολεία και μπορεί να μην αγκαλιάζονται και να μην παίζουν όπως έπαιζαν, αλλά δεν παύουν να είναι παρέα με τους φίλους τους και να έχουν δίπλα τους τους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς μας, να τα προστατεύουν.

»Ο Δήμος μας φρόντισε ώστε τα σχολεία μας να ανοίξουν καθαρά και ασφαλή, έχοντας εξοπλιστεί με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (αντισηπτικά, θερμόμετρα), έχοντας εξοπλιστεί με τις απαραίτητες μάσκες, τις οποίες παραλάβαμε από την ΚΕΔΕ, καθώς και με τα παγουράκια για τους μαθητές δημοτικών σχολείων, με προληπτικές απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες, με την έγκαιρη τοποθέτηση του προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες, καθώς και προσωπικού γενικών καθηκόντων.

»Εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία, στους μαθητές και στους γονείς που οι αγωνίες τους είναι μεγάλες, καθώς και όλο αυτό που ζούμε να αποτελεί σύντομα ένα κακό όνειρο.

»Στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, εύχομαι να είναι υγιείς και δυνατοί και θέλω να τους συγχαρώ για την υπεύθυνη αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης, όσο και για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για να είναι τα παιδιά μας ασφαλή».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet