Σ. Ησαΐας: Ψήφος ανοχής, ως μη χείρον, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα
Γνώμες

Σ. Ησαΐας: Ψήφος ανοχής, ως μη χείρον, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνδημότες ,

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών της καινούργιας δημοτικής αρχής του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ως δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλω να σας διαβεβαιώσω για τη πολιτική μου κατανόηση και ανοχή στις λήψεις αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και όταν αυτές συνοδεύονται με τεκμηριωμένες προτάσεις, εμπεριστατωμένα επιχειρήματα και έγγραφες αποδείξεις και με αποκλειστικό κριτήριο το όφελος της πόλης μας.

Γράφει ο Σωτήριος Ησαίας*

Πρεσβεύοντας μία διαφορετική πολιτική σχολή, με πραγματιστικές αντιλήψεις και ρεαλιστικές πολιτικές συμπεριφορές, οφείλω να είμαι αρωγός σε θέματα που άπτονται της αναβάθμισης της καθημερινότητας της ζωής μας, της προστιθέμενης αξίας των κοινωνικών παροχών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και κατοίκους της Αγίας Παρασκευής.

Δυστυχώς, στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διακρίναμε από τη δημοτική αρχή αριστερόστροφες καταγγελτικές σοσιαλιστικές συνήθειες του παρελθόντος και συμπεριφορές για τις οποίες ακόμη πληρώνουν τις συνέπειες οι Έλληνες φορολογούμενοι, η δική μου πολιτική γενεά, οι νεότερες υποθηκευμένες γενεές και η πατρίδα μας.

Συγκεκριμένα, όταν η σημερινή δημοτική αρχή καταγγέλλει ότι:

 1. Δεν ήταν ικανοποιητική η απορρόφηση της τάξεως του 50% από τα προγράμματα ΕΣΠΑ για αναπτυξιακά – επενδυτικά έργα τη περίοδο 2011-2014: Μας διαβεβαιώνουν ότι η εμπειρία τους για την επόμενη πενταετία θα εκπληρώσει την επίτευξη του ποσοστού της τάξεως του 100% στα επόμενα έργα του ΕΣΠΑ που έχουν υποσχεθεί και επιπροθέτως ότι η αρωγή διασφάλισης έργων της περιφέρειας από τη περιφερειάρχη και σύντροφό τους (η οποία παρεπιπτόντως μας έκανε την τιμή και επισκέφθηκε προεκλογικά το Δήμο της Αγίας Παρασκευής, μαζί με τη προεκλογική ομάδα του κυρίου Γιάννη Σταθόπουλου), πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Θυμίζω τη βραδιά της δεύτερης Κυριακής τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κ. Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει από τα προπύλαια ότι κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Δήμο της Αγίας Παρακευής. Φυσικά, αφού κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ και την Περιφέρεια Αττικής, αυτό υλικά θα είναι άκρως θετικό για τη πόλη μας, προσβλέποντας η Αγία Παρασκευή να γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο προς όφελος των κατοίκων της.

2. Δεν αναβαθμίστηκε η υλικοτεχνική υποδομή του Δήμου δίνοντας το χαρακτηρισμό «πρωτόγονο κομμάτι της πληροφορικής»: Εδώ ως πολίτης και ως επαγγελματίας συμφωνώ απολύτως με τους πολιτικούς μου αντιπάλους, οι οποίοι με χαροποιούν και με διαβεβαιώνουν ότι η τεχνολογική αναβάθμιση από τη δημοτική τους αρχή είναι θέμα σύντομου χρόνου. Περιέργως όμως, ακόμη δεν έχουν εξηγήσει, ως οφείλουν, τη διάθεση των ποσών με ακρίβεια, χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, δηλαδή του λαού μας. Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου 2014, στο θέμα της αναμόρφωσης του προυπολογισμού του ΠΑΟΔΑΠ, (Αριθμ. Απόφασης: 109/2014) αδιακαιολογήτως δεν έχουν ακόμη απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που έθεσα και οι οποίες έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης σχετικά με το κόστος της προμήθειας ανταλλακτικών Η/Υ και της επέκτασης δικτύου, (K.A 15.6672.01) με το κόστος συντήρησης προγράμματος μισθοδοσίας και εφαρμογών λογισμικού, (Κ.Α 10.6266.01). Αναμένω, όχι όμως για πολύ, γιατί δεν μας έχουν εξηγήσει αναλυτικά ούτε τη δαπάνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων του οργανισμού, του ποσού των € 44.000 (Κ.Α 15.6142.01). Μέχρι να λάβω εγγράφως τις απαντήσεις, η ψήφος μου σε κόστη του ΠΑΟΔΑΠ θα είναι αρνητική στο μέλλον, διότι προκλητικά απώλεσαν τη πολιτική μου εμπιστοσύνη.

 3. Το ποσοστό εισπραξιμότητας των βεβαιωμένων οφειλών ήταν χαμηλό: Όταν το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η οικονομική ύφεση ήταν 8,9% του ΑΕΠ και η ανεργία είχε ξεπεράσει το ποσοστό του 27%, αυτή η αριστερή δημοτική αρχή, η οποία αντιτίθεται σε κάθε επιβολή φόρου της κυβέρνησης και στηρίζει τη μονομερή διαγραφή χρέους της Ελλάδας, με διαβεβαιώνει ότι θα εισπράξει από τους συνδημότες μου τα οφειλόμενα, όταν η φοροδοτική ικανότητα του Έλληνα έχει εξαντληθεί.

4. Αγοράστηκαν πληροφοριακές εφαρμογές και ποτέ δεν λειτούργησαν: ΑΠΑΙΤΩ ΤΩΡΑ να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να μάθουν οι συνδημότες μου ποια χρονική περίοδο αγοράστηκαν, από ποιους και γιατί δεν διασφαλίστηκε η πρακτική διαλειτουργικότητα των συστημάτων πριν την αγορά τους. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ στον ιδιωτικό τομέα και φυσικά έχει ως αποτέλεσμα την επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου. Εάν δεν το πράξουν θα θεωρηθεί πολιτική συκοφαντία.

5. Καταγγέλουν ότι λειτουργούν παράνομα λογισμικά: ΑΠΑΙΤΩ ΤΩΡΑ να δώσουν στη δημοσιότητα, ώστε να μάθουν οι συνδημότες μου, ποιοι είναι οι χρήστες, ποια χρονική περίοδο εγκαταστάθηκαν στην κινητή περιουσία του Δήμου και ποιός έδωσε εντολή και δρομολογήθηκε η εγκατάσταση τους. Εάν δεν το πράξουν, θα θεωρηθεί πολιτική συκοφαντία. Απαιτώ να αποσυρθούν τώρα από τον Δήμο τα παράνομα λογισμικά.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι,

Η θέση του δημοτικού συμβούλου δεν είναι τίτλος τιμής, είναι θέση ευθύνης. Η πολιτική δεν είναι χόμπι, είναι Επιστήμη και μάλιστα η μητέρα όλων των Επιστημών. Η διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων και η διαχείριση του ανθρώπινου στελεχιακού δυναμικού του Δήμου μας είναι εξίσου δύσκολη και απαιτεί να διοικείται και να εφαρμόζεται σύμφωνα με τη σύγχρονη επιστημονική μεθοδολογία, με συγκεκριμένη τεχνογνωσία και εμπειρία, όπου δυστυχώς η απουσία όλων αυτών των αναγκαίων πτυχών και ικανοτήτων διαφαίνονται από τώρα.

Επιθυμώ κρυστάλλινη οικονομική διαφάνεια και θα εργαστώ ακατάπαυστα για την αποστασιοποίηση από το κομματικό πάθος, τις πολιτικές αγκυλώσεις και τις παθογένειες του παρελθόντος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα επιτραπεί κανένας πειραματισμός εις βάρος της πόλης και των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής.

* Δημοτικός σύμβουλος, Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet