Συνάντηση Ρένας Δούρου με ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Ρένας Δούρου με ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, στην έδρα του κόμματος, είχε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της περιφερειάρχη Αττικής, μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη και ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης, ενώ από την πλευρά των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετείχαν ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Γιάννης Τσιρώνης, η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Πετεινάκη, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας Δήμητρα Λυμπεροπούλου και Κώστας Καλογράνης, ο K. Γιώργος Δημητρίου, συντονιστής της Γραμματείας Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής και ο k. Κώστας Διάκος, μέλος της θεματικής ομάδας Tοπικής Aυτοδιοίκησης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και σε αυτήν υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνεργασίας και διαρκούς αλληλοενημέρωσης για τα σοβαρά προβλήματα της Αττικής,όπως το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος της Αττικής: ρέματα, Κηφισός, ελεύθεροι χώροι, πώληση Ελληνικού, ανάπλαση Ελαιώνα, κενά κτήρια που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, Rethink Athens, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΠΑΝΕΚ, αλλά και το οξύ πρόβλημα της αιθαλομίχλης και η ενεργειακή διαχείριση της Αττικής.

Σε δήλωσή της η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα της νέας περιφερειακής διοίκησης και σε αυτό τον τομέα θα αξιοποιηθεί όχι μόνο η πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά και οι γνώσεις που διαθέτουν συγκεκριμένοι Δήμοι της χώρας, οι οποίοι έχουν ήδη εφαρμόσει σχετικά πιλοτικά προγράμματα.

Από την πλευρά τους, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ υπογράμμισαν ότι η οικονομία και το περιβάλλον είναι παράγοντες σε άμεση συνάρτηση και πως οποιαδήποτε πολιτική εφαρμόζεται σε αυτούς τους τομείς πρέπει να προκύπτει μέσα από διάλογο και συνεννόηση με την κοινωνία των πολιτών.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με ανταλλαγή ρεαλιστικών προτάσεων. Μάλιστα, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπογράμμισε τον ρόλο που μπορεί να παίξουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ για την επαφή με την κοινωνία των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet