Κώστας Αγγελής: Η «Katioucha» της 28ης Οκτωβρίου
Γνώμες

Κώστας Αγγελής: Η «Katioucha» της 28ης Οκτωβρίου

Στο ΧαλάNTρι τελικά δεν πλήττεις ποτέ. Εορτασμός εθνικής επετείου και μεταξύ άλλων: 

Γράφει ο Kώστας Αγγελής*

  • Μάθαμε για τον Α΄ Ιμπεριαλιστικό πόλεμο που προκάλεσε φτωχοποίηση των λαών και εξεγέρθηκαν αφεαυτού τους, εναντίον των δυναστών, φασιστών και λοιπών καπιταλιστών.
  • Ακούσαμε για πρώτη φορά την «Κatioucha», ως «αθώα μελωδία», να συνοδεύει το βήμα δύο δημοτικών σχολείων, την ώρα που συγκινημένοι συμπολίτες μας σιγοτραγουδούσαν «… και μας δείχνουν κόκκινο το δρόμο για να φέρουμε τη λευτεριά… έχει πρόγραμμα ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ, ζήτω, ζήτω το ΕΑΜ…».
  • Είδαμε ταμπλό με αφίσες της εποχής, με συνθήματα τύπου «ΟΛΟΙ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ», αλλά και «ΖΗΤΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», με την υπογραφή του ΕΑΜ φυσικά.
  • Απολαύσαμε «την καθιερωμένη πια πορεία διαμαρτυρίας», σύμφωνα με την “Αυγή”, μετά το τέλος της παρέλασης, από μέλη της «Αντίστασης με τους πολίτες» να βροντοφωνάζουν «Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ».

Όλα αυτά εμπλουτισμένα και διανθισμένα με Δοξολογία, με καταθέσεις στεφάνων, με τρία παραδοσιακά εμβατήρια παρέλασης (25 μέτρησε ο δήμαρχος!), με τη Φιλαρμονική να παίζει μουσικά αποσπάσματα από τον «Άξιον Εστί» και ερμηνεία Γιάννη Θωμόπουλου, αλλά και με παραδοσιακούς χορούς. Έτσι, λίγο απ΄ όλα, να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και φυσικά να μην πλήττουμε ποτέ στο ΧαλάΝΤρι.

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός τόνιζε στο μήνυμά του «τη δυνατότητα να αντλήσουμε διδάγματα ενότητας και συστράτευσης» από το έπος του ΄40, «στην τελευταία μάχη για την έξοδο της πατρίδας μας από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής μας ιστορίας», η Λαϊκή Δημοκρατία του ΧαλαΝΤρίου έδινε τον παλμό του αγώνα, σηκώνοντας τα λάβαρα της Αντίστασης ενάντια στα μνημόνια και στις τρόικες…

Σημεία των καιρών.

Βέβαια, ο σημερινός δήμαρχος Χαλανδρίου και είναι προς τιμήν του, δεν έκρυψε ποτέ τα πιστεύω του και την αριστερή ιδεολογία του, την οποία άλλωστε υποστηρίζει σθεναρά. Φέρνει σιγά σιγά νέα ήθη στην πόλη που διοικεί και φυσικά κρίνεται και αυτός και η παράταξή του καθημερινά.

Όλοι ξέραμε, από την αρχή, τι πρεσβεύει ο κ. Σ. Ρούσσος και οι δημότες τον εμπιστεύτηκαν και του δίνουν τον χρόνο να δημιουργήσει το δικό του ΧαλάΝΤρι.

Θέλω πραγματικά να αφιερώσω αυτές τις λίγες γραμμές σε όλους όσοι στάθηκαν απέναντι από την απελθούσα διοίκηση, σε όλους αυτούς που πολέμησαν με μίσος την επανεκλογή του Γιώργου Κουράση, σε όλους εκείνους που δεν έχουν καμία απολύτως ιδεολογική συγγένεια με τον κ. Σ. Ρούσσο και τον στήριξαν στο β΄ γύρο, σε όλους αυτούς που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το «κακό» που βρήκε το Χαλάνδρι, σε όλους εκείνους τους εξαφανισμένους από τη χθεσινή παρέλαση!

* Δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου με τη δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης 2011-2012, πρόεδρος Αετοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου 2013.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet