ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: «Θα είναι πάλι “ιδιωτικές” οι πλατείες μας τα Χριστούγεννα;»
Κοινωνία

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: «Θα είναι πάλι “ιδιωτικές” οι πλατείες μας τα Χριστούγεννα;»

Μία άλλη πρόταση για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον Δήμο Αγίας Παρασκευής δίνει η παράταξη ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ.

Συγκεκριμένα, προτείνει στη δημοτική αρχή, αντί της δαπάνης των 50.000 ευρώ που έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για αγορά και τοποθέτηση στολισμού και αντί της «εκμετάλλευσης» της κεντρικής πλατείας από ιδιώτες, να καλέσει σπουδαστές των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου, συλλόγους, πολιτιστικές πρωτοβουλίες μαθητών και τους εργαζόμενους στα πολιτιστικά τμήματα της ΕΡΤ και να διαμορφώσουν ένα εορταστικό πρόγραμμα για τον Δήμο.

«Ο Δήμος θα αναλάβει μόνο την τεχνική και οικονομική υποστήριξη» αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση της παράταξης.

Έρχονται τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά… Θα είναι πάλι… «ιδιωτικές» οι πλατείες του Δήμου μας;

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πλησιάζοντας οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι λογικό να αρχίζει και η συζήτηση για τη δημιουργία «κατάλληλης» ατμόσφαιρας. Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε τις πρώτες ενέργειες για τον στολισμό της πόλης, εγκρίνοντας το ποσό των 50.000 ευρώ για την αγορά και την τοποθέτηση στολιδιών.

Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ δηλώσαμε πως θεωρούμε το ποσό υπερβολικό, ειδικά σε μια εποχή που η κοινωνία πλήττεται με τόσο σκληρό τρόπο και οι δαπάνες του Δήμου για τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μειώνονται συνεχώς.

Γενικότερα, πιστεύουμε πως η ανάγκη όλων μας, άσχετα από θρησκευτικές πεποιθήσεις, να χαρούμε και να απολαύσουμε την πολιτιστική δημιουργία, την παρέα και μια ανέμελη βόλτα, η ανάγκη κυρίως των παιδιών να χαρούν αυτές τις μέρες δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει εμπόρευμα στο «παζάρι του ληστή», για να θυμηθούμε και τον Σαββόπουλο. Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων είναι ενδεικτική, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την εκμετάλλευση της κεντρικής πλατείας του Δήμου που παραχωρείται σε ιδιώτη. Στήνεται παγοδρόμιο (κακόγουστη μίμηση άλλων πόλεων του εξωτερικού) με υπέρογκο εισιτήριο δημιουργώντας και πρόβλημα στις οικογένειες αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό στους μικρούς επαγγελματίες – καταστηματάρχες της περιοχής μας.

Η δική μας λογική είναι εντελώς διαφορετική. Θεωρούμε πως στην πόλη μας υπάρχει εξαιρετικό δυναμικό στον τομέα του πολιτισμού και της ερασιτεχνικής δημιουργίας που, αν στηριχθεί και αξιοποιηθεί, μπορεί να προσφέρει πολλά. Προτείνουμε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ΑΜΕΣΑ να καλέσει σε σύσκεψη:

  • τους σπουδαστές/ες των εργαστηρίων τέχνης,
  • τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα ερασιτεχνικά πολιτιστικά σχήματα,
  • τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες μαθητών,
  • τους εργαζόμενους στα πολιτιστικά τμήματα της ΕΡΤ

και μαζί να συνδιαμορφώσουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα καλύψει όλες της γειτονιές της πόλης, θα αναδείξει τους ανθρώπους που με τόσο μεράκι υπηρετούν τον πολιτισμό αλλά και μια άλλη λογική για τη δημιουργία του. Ο Δήμος θα αναλάβει μόνο την τεχνική και οικονομική υποστήριξη.

Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ καταθέτουμε αυτήν την πρόταση στην κοινωνία της πόλης μας, θα την καταθέσουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε κάθε συνέλευση γειτονιάς. Ακόμα κι αν οι «άρχοντες» της πόλης» δεν την αποδεχθούν, θα προσπαθήσουμε μαζί με όσες συλλογικότητες επιθυμούν να κάνουμε έστω μικρά βήματα για τις δικές μας γιορτές…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet