Έχασαν τον ύπνο τους…
Ποιότητα Ζωής

Έχασαν τον ύπνο τους…

Κυριολεκτικώς έχουν χάσει τον ύπνο τους οι κάτοικοι της περιοχής πέριξ της οδού Περικλέους στο Μαρούσι από τη λειτουργία δύο μπαρ η λειτουργία των οποίων, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Ώρα του Δημότη), τους έχουν κάνει το βίο αβίωτο.

Κάτοικοι:«Αναγκαστήκαμε στις πανελλήνιες να διώξουμε τα παιδιά μας από το σπίτι προκειμένου να μπορέσουν να διαβάσουν για τις εξετάσεις»!

Κάτοικοι και εκπρόσωποί τους βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου, μαζί με την εκπρόσωπο του γηροκομείου που λειτουργεί στην περιοχή, προσπαθώντας να πείσουν το Σώμα να λάβει απόφαση για την ανάκληση της άδειας των δύο καταστημάτων. Απευθυνόμενοι, μάλιστα, προς τη δημοτική αρχή δήλωσαν ότι αισθάνονται πως τους έχει εγκαταλείψει, αφού -παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους προς αυτήν- το θέμα ακόμη παραμένει άλυτο.

Έγκριση, παρά τις βεβαιωμένες παραβάσεις

Σημειώνεται ότι τα δύο καταστήματα έχουν “λάβει το πράσινο φως” από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμαρουσίου και λειτουργούν σε περιοχή γενικής κατοικίας. Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία του δημοτικού σύμβουλου της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι Πέτρου Κούκουζα ότι η προέγκριση λειτουργίας για ένα εκ των δύο καταστημάτων δόθηκε παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό πως βαρυνόταν με τέσσερις βεβαιωμένες παραβάσεις από το Α.Τ. Αμαρουσίου και τη Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου, οι οποίες και κατεμήνυσαν την εν λόγω εταιρεία για λειτουργία στερεοφωνικού μηχανήματος άνευ αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων, για παρενόχληση της κοινής ησυχίας των πολιτών από φωνασκίες των θαμώνων στον προαύλιο χώρο του καταστήματος, για τροποποίηση των όρων και των προϋποθέσεων της λειτουργίας του καταστήματος, για λειτουργία στερεοφωνικού συγκροτήματος, το οποίο διαπιστώθηκε ότι εξέπεμπε με μέγιστη επαναλαμβανόμενη ηχοστάθμη (Μ.Ε.Η.) 89db, ήτοι καθ’ υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου των 80 db κατά 9 db, για χρήση του στερεοφωνικού συγκροτήματος με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα κατά παράβαση της υπ’ αριθ. 10/13 με αριθ. πρωτ.:055811/25.6.2013 Άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων, για απασχόληση προσωπικού χωρίς το προβλεπόμενο Πιστοποιητικό Υγείας κατά παράβαση της Υ1γ/Γ.Π./οικ. 96967.

“Εφαρμόστε τη νομιμότητα”

Από την πλευρά της μειοψηφίας, ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Θανάσης Φωτόπουλος ζήτησε να συγκροτηθεί μεικτό κλιμάκιο από τον Δήμο, την Αστυνομία και το Υγειονομικό, το οποίο θα επισκεφθεί τα καταστήματα προκειμένου να διαπιστώσει τις καταγγελίες των κατοίκων, από την παράταξη ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ η κ. Φωτεινή Κατή ζήτησε την αφαίρεση της άδειας των καταστημάτων που παρανομούν και από τον κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ο κ. Δημήτρης Πολυχρονιάδης, αφού κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι μετατρέπει το κέντρο της πόλης σε ζώνη ανάπτυξης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την κάλεσε να δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει τη νομιμότητα.

“Δεν είναι στο χέρι μας”

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Νικόλαος Πέππας εξήγησε στους κατοίκους και τους συμβούλους της μειοψηφίας ότι ουσιαστικά η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα για τη χορήγηση αδειών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ και στον τομέα του ελέγχου των καταγγελιών, μετά και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, οι δυνατότητες είναι περιορισμένες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του δημάρχου, ο οποίος εξήγησε ότι το βάρος των ελέγχων έχει πέσει στους… ώμους της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία έχει κάνει ο ίδιος αρκετές παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως η ηχορύπανση, η παράνομη στάθμευση κ.λπ. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Δήμος δεν μπορεί να αρνηθεί τη χορήγηση άδειας σε ένα κατάστημα που επιθυμεί να λειτουργήσει σε περιοχή γενικής κατοικίας, ειδικά όταν έχει λάβει σχετική έγκριση από την Υγειονομική Υπηρεσία. Κατέληξε, ωστόσο, με τη δέσμευση ότι όπου διαπιστωθεί παράβαση των όσων προβλέπει η άδεια των καταστημάτων ο Δήμος θα πράξει ό,τι επιβάλλει ο νόμος.

Πάντως, είναι αλήθεια ότι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν εν μέσω διαμαρτυριών την αίθουσα συνεδριάσεων, δείχνοντας καταφανώς ότι περίμεναν να ακούσουν κάτι περισσότερο για ένα ζήτημα που έχει μετατρέψει σε κόλαση την καθημερινότητά τους…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet