Ενάντια στο κλείσιμο του ΠΕΔΥ Δήμου Κηφισιάς ψήφισε το Δ.Σ.
Κοινωνία

Ενάντια στο κλείσιμο του ΠΕΔΥ Δήμου Κηφισιάς ψήφισε το Δ.Σ.

Σε ομόφωνο ψήφισμα κατά της ενδεχόμενης παύσης λειτουργίας των ιατρείων του υποκαταστήματος ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) του Δήμου Κηφισιάς και μεταφοράς τους στο υποκατάστημα του Αμαρουσίου ή του Αγίου Στεφάνου προέβη το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς σε συνεδρίασή του την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος επεσήμανε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο διοικητής του ΙΚΑ Νέας Ερυθραίας δηλώνει ότι υπάρχει εντολή για κατάργηση των ιατρείων και απορρόφησή τους από τα ιατρεία του Αμαρουσίου. Παράλληλα, σημείωσε ότι στο ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος αντιτίθεται και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε ότι θα συμπαρασταθεί στον αγώνα και τη διαμαρτυρία του Δήμου Κηφισιάς. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Θωμάκος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου «δεν επιδιώκει το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΠΕΔΥ του Δήμου Κηφισιάς, όπως έχουν εκφράσει ανεύθυνες πηγές».

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Κηφισιάς θα επιδιώξει συναντήσεις με τον υπουργό Υγείας, τον διοικητή του ΙΚΑ και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να τους επιδώσει το ψήφισμα, να τους δηλώσει την έντονη αντίθεση του Δήμου, αλλά και μελλοντικές πιθανές αντιδράσεις στην περίπτωση που προχωρήσει το κλείσιμο του ΠΕΔΥ.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του ψηφίσματος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και τέως δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης επεσήμανε ότι βάσει νόμου του ΕΟΠΥΥ είναι υποχρεωτικό να υπάρχει ιατρείο σε κάθε “Καλλικρατικό” δήμο, γεγονός που πρέπει να συμπληρωθεί στο ψήφισμα.

«Το πράγμα τρέχει και εμείς πρέπει να τρέξουμε και να αντιδράσουμε δυναμικά» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Απόστολος Κασιούρας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον διευθυντή του υποκαταστήματος ότι έχουν μεταφερθεί μηχανήματα στο υποκατάστημα ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, καθώς και μία ιατρός έχει μεταφερθεί στον Άγιο Στέφανο.

«Αγωνιστική κινητοποίηση» πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κανακάκης, καθώς όπως επεσήμανε «δεν φθάνουν τα ψηφίσματα», συμπληρώνοντας ότι «είναι δικαίωμά μας να υπάρχουν τα ιατρεία».

Να καλεσθούν συνεπικουρικά οι Δήμοι Αμαρουσίου και Διονύσου πρότεινε η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Ευτυχία Κούτση, ώστε να βοηθήσουν να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΠΕΔΥ Δήμου Κηφισιάς, καθώς ο φόρτος του κόσμου που θα επισκέπτεται τα υποκαταστήματα των Δήμων αυτών θα είναι πολύ μεγάλος.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

Ο Δήμος Κηφισιάς αντιτίθεται απόλυτα και σκοπεύει αντιδράσει έντονα μαζί με τους πολίτες, στο ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας των ιατρείων ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) του Δήμου Κηφισιάς και με την φημολογούμενη επικείμενη συγχώνευση με το αντίστοιχο κατάστημα ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) του Δήμου Αμαρουσίου. Όπως είναι γνωστό σε κάθε «Καλλικρατικό» Δήμο απαιτείται η λειτουργία ιατρείων του ΕΟΠΠΥ.

Το συγκεκριμένο υποκατάστημα ΙΚΑ που βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου & Καποδιστρίου 10 στη Νέα Ερυθραία και εξυπηρετεί σήμερα και από πολλά χρόνια με το ιατρικό προσωπικό του τους ασφαλισμένους πολίτες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς με απογεγραμμένο πληθυσμό 71.000 κατοίκων και πραγματικό πληθυσμό που αγγίζει τις 100.000 πρέπει να ενισχυθεί και όχι ασφαλώς να καταργηθεί. Σημειωτέον ότι η μίσθωση του συγκεκριμένου καταστήματος έχει ήδη παραταθεί για τέσσερα (4) ακόμη έτη.

Η μετακίνηση των ηλικιωμένων και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων πολιτών μας (άνεργοι, άποροι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα), στο Μαρούσι ή στον Άγιο Στέφανο όπου βρίσκονται τα πλησιέστερα υποκαταστήματα για την εξυπηρέτησή τους, θα είναι πολύ δύσκολη και χρονοβόρα με βέβαιο αποτέλεσμα την αμέλεια και υποβάθμιση της υγείας τους. Πλήγμα επίσης για την φροντίδα Υγείας της ευαίσθητης βρεφικής και παιδικής ηλικίας θα αποτελέσει και η συνεπαγόμενη παύση λειτουργίας του γνωστού και πετυχημένου συστεγαζόμενου Σταθμού εμβολιασμών «Μάνα και Παιδί».

Με την επιβαλλομένη από τις αρμόδιες αρχές ευαισθησία στον τομέα της Υγείας και το ειδικό βάρος της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, ζητούμε τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος ΠΕΔΥ στον Καλλικρατικό Δήμο Κηφισιάς προς όφελος των πολιτών μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet