Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Απογοητευθήκαμε από τη νέα διοίκηση του Δήμου»
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Απογοητευθήκαμε από τη νέα διοίκηση του Δήμου»

«Απογοητευθήκαμε» από τη νέα διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης δηλώνει η ομάδα προβληματισμού «Λυκόβρυση Πεύκη 2020» με αφορμή την απόφαση να αφαιρεθεί η Ημέρα του Δημότη από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014.

Παρ΄ όλο που, όπως μας μεταφέρει η ομάδα σε ανακοίνωσή της, είχε πιστέψει ότι «η νέα διοίκηση θα διοικούσε πρωτοποριακά και ρηξικέλευθα» παρατηρεί ότι υιοθετεί «πρακτικές του παρελθόντος».

Καθώς, όπως αναφέρθηκε στην πρόσκληση που εστάλη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. στα μέλη, τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση είναι σοβαρά και χρονοβόρα, η ομάδα προτείνει τη σύγκλιση των δύο εκλεγμένων Τοπικών Συμβουλίων της πόλης, πριν την ημερομηνία της συνεδρίασης του Δ.Σ., μαζί με όλους τους φορείς της πόλης που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν καθώς επίσης και όσους πολίτες επιθυμούν, έτσι ώστε στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρχει εκφρασμένη γνώμη των πολιτών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Όταν οι θεσμοί καταπατούνται υστερόβουλα…!!!

Είχαμε τονίσει εδώ και μήνες πριν ακόμα αναλάβει η νέα δημοτική αρχή πώς θα έπρεπε να πολιτεύεται η νέα διοίκηση η οποία ανέλαβε τα ηνία του Δήμου από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είχαμε τότε επισημάνει πως οι πολίτες επένδυσαν στη νέα διοίκηση του Δήμου η οποία προεκλογικά είχε υποσχεθεί νέο ήθος και ύφος, απαλλαγμένο από παλαιοπαραταξιακές αντιλήψεις και πρακτικές που οι πολίτες κουράστηκαν να τις ανέχονται.

Ειλικρινά είχαμε πιστέψει πως η νέα διοίκηση του Δήμου θα διοικούσε πρωτοποριακά και ρηξικέλευθα, αλλά πολύ σύντομα απογοητευθήκαμε!!! Δύο μήνες είναι πολύ αρκετοί για να αποδείξουν πως προσφιλές πρακτικές του παρελθόντος υιοθετούνται και γίνονται καθημερινή πρακτική στη λήψη απλών ή πολύ σοβαρών αποφάσεων.

Χαιρετήσαμε με ενθουσιασμό τη θεσμοθέτηση της ημέρας του πολίτη η οποία θα υλοποιείτο στο πρώτο κάθε μήνα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο η φωνή των πολιτών θα έπαιρνε ουσιαστικές διαστάσεις με αμφίδρομους αποδέκτες. Τι πιο όμορφο μέσα στα πλαίσια της άμεσης Δημοκρατίας, κάτω φυσικά από πολύ καλή προετοιμασία αυτής της συνεδρίασης η οποία αναμφισβήτητα θα απαιτούσε έμπειρο προεδρείο και πολύ ευαισθητοποιημένους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι θα βοηθούσαν στην επιτυχία του, ξεπερνώντας τις παραταξιακές τους δεσμεύσεις.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν θα γίνουν έτσι!!! Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε πως αναβάλλεται για αυτή την Πέμπτη 13/11/14 η ημέρα του Πολίτη διότι τα θέματα που θα συζητηθούν είναι πολύ σοβαρά και χρονοβόρα, όπως η αύξηση των δημοτικών τελών, ο προϋπολογισμός ίσως και άλλα, που η διοίκηση του Δήμου έκρινε πως οι πολίτες δεν είχαν θέση στις προβλεπόμενες σχετικές διαδικασίες.

Αποδεικνύοντας πως δεν διακατεχόμεθα από στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, όπως συλλήβδην κατηγορούμεθα από τον κ. δήμαρχο, επιθυμούμε με τις σκέψεις μας και τις προτάσεις μας να βοηθήσουμε καλοπροαίρετα στο πράγματι δύσκολο θέμα που έχει προκύψει χωρίς να αποφεύγουμε φυσικά να επισημαίνουμε πως επιλέγονται εύκολες λύσεις οι οποίες δείχνουν ανευθυνότητα και προχειρότητα στις επιλογές.

Θέλουμε από την αρχή να χαρακτηρίσουμε επιτυχή μέχρι τώρα την παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στα μέχρι τώρα Δημοτικά Συμβούλια. Δύσκολο το έργο του όταν μάλιστα τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου διακατέχονται από διαθέσεις ατέρμονων αντιπαραθέσεων χωρίς ουσία και προοπτική με στόχο την προβολή τους ή την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και ματαιόδοξων στόχων. Όμως η ώρα του πολίτη είναι ιερή και απαραβίαστη και θα έπρεπε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να βρει λύσεις που θα έδειχναν ευαισθησία και δημοκρατική προοπτική. Πιστεύουμε πως λάθος τον συμβούλεψαν τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου ή τον διέταξαν να πράξει. Όμως το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί είναι μεγάλο.

Εμείς σαν σκεπτόμενοι πολίτες και με κάθε καλή προαίρεση θα προτείναμε με μοναδικό θέμα τους φόρους, τη σύγκλιση των δύο εκλεγμένων Τοπικών Συμβουλίων της πόλης μας σε μέρα πριν τις 13/11/14 μαζί με όλους τους φορείς της πόλης μας που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν καθώς επίσης και όλους τους πολίτες που επιθυμούν να παρέμβουν, έτσι ώστε στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρχει εκφρασμένη γνώμη των πολιτών η οποία αναμφισβήτητα είναι πολύτιμη για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έτσι η δημοτική αρχή θα δείξει πως λαμβάνει υπόψιν της τη γνώμη των πολιτών, οι οποίοι την επέλεξαν, και αδιαπραγμάτευτα έχουν φωνή, μόρφωση και ανεβασμένο πολιτικό αισθητήριο. Μα πάνω από όλα οι πολίτες επιθυμούν να μεταφέρουν προς τη δημοτική αρχή πως τα όρια τους εξαντλήθηκαν, οι οικονομικές τους αντοχές στέρεψαν και πως τον Δήμο τον θέλουν αρωγό στη δύσκολη επιβίωσή τους πια και όχι συντελεστή του αιμορραγούντος ήδη προ πολλού οικονομικού τους οικογενειακού προϋπολογισμού…

Κύριοι της δημοτικής αρχής όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων, σκεφθείτε σοβαρά και υπεύθυνα. Εμείς απλά προτείνουμε, εσείς αποφασίζετε και ενεργείτε!!! Ξεπεράστε τους εγωισμούς σας και τη συνακόλουθη αλαζονεία της εξουσίας η οποία λειτουργεί διαστρεβλωτικά της ωμής πραγματικότητας που όλοι μας ζούμε. Άλλωστε πρέπει να θυμάστε πάντα πως έχει ο καιρός γυρίσματα, όσο και αν σας φαίνεται σήμερα τόσο μακρινό αυτό…!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet