Αερόστατα της Google θα φέρνουν το internet σε απρόσιτα σημεία
Επιστήμη & Τεχνολογία

Αερόστατα της Google θα φέρνουν το internet σε απρόσιτα σημεία

Το φιλόδοξο πρόγραμμα των αερόστατων παροχής Ίντερνετ του Project Loon της φέρνει στην Αυστραλία για δοκιμαστικούς σκοπούς η Google.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει δοκιμές 20 αεροστάτων στο δυτικό Κουΐνλσναντ τον Δεκέμβριο, σε συνεργασία με την Telstra. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο βήμα στο πλαίσιο του Project Loon, που έχει ως στόχο την παροχή πρόσβασης στο Ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου μέσω αερόστατων με ήλιο, τα οποία ίπτανται και κινούνται χάρη στους ανέμους της στρατόσφαιρας.

Τα αερόστατα θα μεταφέρουν κεραίες οι οποίες μπορούν να παρέχουν σήματα τύπου 4G σε σπίτια και τηλέφωνα από ύψος 20 χιλιομέτρων. Για τους σκοπούς της δοκιμής, η Telstra θα παρέχει σταθμούς επικοινωνίας με τα αερόστατα και πρόσβαση σε χώρο στο ραδιοφάσμα.

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί δοκιμές πάνω από το Κράισττσερτς της Νέας Ζηλαδίας τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν οι ευνοϊκές στρατοσφαιρικές συνθήκες που την είχαν προσελκύσει τότε στην περιοχή.

Απώτερος στόχος της Google με το Project Loon είναι ένα «δαχτυλίδι» από αερόστατα που θα κινούνται στους ουρανούς της Γης, φέρνοντας στο Ίντερνετ σε όσους είναι σήμερα εκτός του. Επίσης, ελπίζεται πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή κάλυψης σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Το Project Loon τελεί υπό ανάπτυξη από τα μέσα του 2011, από ερευνητές του Google X -του εργαστηρίου της εταιρείας που ασχολείται με «εξωτικά» προγράμματα όπως τα αυτοκίνητα άνευ οδηγού και το Google Glass.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet