Συνάντηση Γ. Καραμέρου με εθελοντές του Δάσους Συγγρού
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Γ. Καραμέρου με εθελοντές του Δάσους Συγγρού

Το Κτήμα Συγγρού, στο Μαρούσι, επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, όπου και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Εθελοντικής Πρωτοβουλίας Δάσους Συγγρού, έναν εθελοντικό φορέα που από το 1989 εργάζεται και φροντίζει για την προστασία του περιβάλλοντος εντός του κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Ανδρέα Συγγρού.

Από την αντιπροσωπεία της Εθελοντικής Πρωτοβουλίας, η οποία αποτελούταν από τον ιδρυτή Τάκη Μηλιό και τα μέλη Θεοδόσιο Παρασκευόπουλο και Ρούλα Σουλτάτη, παραδόθηκε στον αντιπεριφερειάρχη ένας πλούσιος απολογισμός περιβαλλοντολογικών δράσεων και εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 25 χρόνια.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να συμβάλλει στην προώθηση και ανάδειξη περιβαλλοντολογικών δράσεων εντός ενός, μοναδικής αξίας, πνεύμονα ζωής για τα Βόρεια Προάστια, όπως είναι το Κτήμα Συγγρού.

Ο κ. Γιώργος Καραμέρος δεσμεύτηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση, να διερευνήσει «την ταχύτερη οδό», μέσω της οποίας, η Περιφέρεια Αττικής θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει, την ανακατασκευή του φυλακίου πυροπροστασίας και την προμήθεια μικροεργαλείων για τους εθελοντές, απαραίτητων για τις δενδροφυτεύσεις, τους τακτικούς καθαρισμούς, τα μικρής κλίμακας αντιδιαβρωτικά έργα και τις επισκευές περίφραξης που πραγματοποιούνται εντός του κτήματος Συγγρού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet