ΓΣΕΕ: Μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία
Κοινωνία

ΓΣΕΕ: Μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία

Μαζική ήταν, σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), η συμμετοχή στη γενική απεργία της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου 2014.

«Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι διαδήλωσαν και απαίτησαν να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων που εξαθλιώνουν την κοινωνία και πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι οι ανάλγητες πολιτικές αποτυπώνονται στον νέο Προϋπολογισμό.

Η ΓΣΕΕ έδωσε νέο ραντεβού για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού, στις 17:00.

Προανήγγειλε, τέλος, ότι μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσουν τον αγώνα για «την απόκρουση και την ανατροπή των αδιέξοδων και καταστροφικών πολιτικών κυβέρνησης – τρόικας».

Αλ. Τσίπρας: Αναπόφευκτη και αναγκαία προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία

Εκλογές ζήτησε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του από την απεργιακή συγκέντρωση, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

«Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας, το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ αυτήν που ήμασταν το 2012».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος διεξόδου είναι ο δρόμος της ρήξης με τον παραλογισμό των απαιτουμένων και των προαπαιτούμενων της λιτότητας, της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας».

Όπως είπε, «αυτόν τον δρόμο της ρήξης μπορούμε αποτελεσματικά να τον διαβούμε μόνο αν στο προσκήνιο είναι ο λαϊκός παράγοντας, όπως σήμερα, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία αλλά και στους δρόμους από δεκάδες χιλιάδες πολίτες».

Ζητώντας εκλογές πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει «κυρίως μέσα από την αναπόφευκτη αλλά και αναγκαία προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία που θα δώσει μια ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο, ανοίγοντας προοπτική, προοδευτική και δημοκρατική προοπτική για όλη την Ευρώπη, για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Και νομίζουμε ότι τώρα είναι η ώρα γι αυτό το μεγάλο και αποφασιστικό βήμα».

Δ. Κουτσούμπας: Κανείς δεν μπορεί πλέον να ζήσει με ψίχουλα

«Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση, κανείς πλέον δε μπορεί να ζήσει με ψίχουλα», δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από την Ομόνοια, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

«Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του δυνάμεις για ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, για την αλλαγή των συσχετισμών – των πολύ αρνητικών συσχετισμών – μέσα στο εργατικό κίνημα, σε αρχαιρεσίες, στις εκλογές, ενάντια σε όσες ηγεσίες υπονομεύουν τη λαϊκή πάλη, υπονομεύουν τη λαϊκή συμμετοχή», πρόσθεσε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet