Ονειρικό ταξίδι με τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα
Πολιτισμός

Ονειρικό ταξίδι με τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα

Ένα ονειρικό ταξίδι μέσα από τον πλούτο των 1.000 τραγουδιών που μας χάρισε το θεατρικό, κινηματογραφικό και το δισκογραφικό έργο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα στα 60 χρόνια καριέρας του απόλαυσαν οι εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Η συναυλία – αφιέρωμα στην καλλιτεχνική και πολιτιστική προσφορά του Μίμη Πλέσσα, που είναι αδιαμφισβήτητα όχι μόνο μακρόχρονη αλλά και σημαντική, δόθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου «Μουσικός Νοέμβρης στο Μαρούσι».

Στα μονοπάτια που χάραξε ο μεγάλος δημιουργός, οι εξαίρετοι ερμηνευτές Σπύρος Κλείσσας, η Δήμητρα Σταθοπούλου και η υψίφωνος Μαργαρίτα Γκινοσάτη ταξίδεψαν τους θεατές-ακροατές στη μαγεία και το όνειρο, με μοναδικές και πολυαγαπημένες μελωδίες και χάρισαν μια βραδιά γεμάτη με όμορφες αναμνήσεις.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε από καρδιάς τον μεγάλο δημιουργό για την πολύχρονη και σπουδαία προσφορά του στον πολιτισμό της χώρας μας, αλλά και τους καλλιτέχνες και συντελεστές για την αξέχαστη βραδιά που χάρισαν στο Μαρούσι.

“Το φθινοπωρινό ταξίδι στον πολιτισμό στη πόλης μας, με χορωδιακά σύνολα, θεατρικές ερμηνείες και μουσικές που έχουμε όλοι αγαπήσει, ολοκληρώνεται με τη μοναδική συναυλία αφιερωμένη στον σπουδαίο μας μουσικοσυνθέτη”, ανέφερε ο κ. Γ. Πατούλης και πρόσθεσε: “Θα συνεχίσουμε με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον να δημιουργούμε σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα στην πόλη μας, δίνοντας την ευκαιρία συμμετοχής σε όλους τους συμπολίτες μας. Η προαγωγή του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητές μας”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλαος Πέππας, η σύζυγος του Μ. Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ, ο συγγραφέας, εικαστικός, καθηγητής Πανεπιστημίων Créapole και Strate Collège του Παρισιού Δημοσθένης Δαββέτας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης και Πέτρος Κόνιαρης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet