Έκθεση με δημιουργίες ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Πεντέλη
Κοινωνία

Έκθεση με δημιουργίες ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Πεντέλη

H Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από   το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Στην Ελλάδα η Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία υπογράφτηκε και κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με τον Νόμο 4074/2012 (ΦΕΚ Α-88/11.4.2012).

Βασικές  κατευθυντήριες αρχές της Σύμβασης είναι μεταξύ άλλων ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία, η ισότητα ευκαιριών, η αποτελεσματική συμμετοχή και ένταξη στην κοινωνία, η προσβασιμότητα και ο σεβασμός στις αναπτυσσόμενες ικανότητες.

Ο Δήμος Πεντέλης, στοχεύοντας κύρια στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του πληθυσμού, προωθεί δράσεις και προγράμματα σε συνεργασία με φορείς και ιδρύματα ΑμεΑ.

Στο πλαίσιο αυτό  πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας  Πεντέλης (Ελ. Βενιζέλου και Ηγ. Μακρυγιάννη 2), από 2 έως 5 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, έκθεση που παρουσιάζει έργα και δημιουργίες των μαθητών καθώς και τις δράσεις του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» (Μεσολογγίου 5, στην Πεντέλη), με την παρουσία εκπροσώπων του κέντρου.

«Βασική προϋπόθεση για την αποδοχή όχι μόνον των ατόμων με αναπηρίες», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, «είναι η σωστή και χωρίς προκαταλήψεις εκπαίδευση. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάει ένας λαός παιδεία, με αυτόν τον τρόπο αποκτούν τα άτομα με αναπηρία τη θέση που δικαιούνται και αξίζουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet