Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Πεντέλης από τις 16 Σεπτεμβρίου
Κοινωνία

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Πεντέλης από τις 16 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει «πιο ενεργά», όπως σημειώνει, στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσα στην πόλη, αλλά και στο Πεντελικό Όρος.

Πιλοτικές πεζοδρομήσεις κεντρικών οδών, ελεύθερες για περπάτημα και ποδήλατο, ποδηλατική και περιπατητική διαδρομή με ενοποίηση κοινοχρήστων χώρων και πλατειών, εκπαιδευτικά και εικαστικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, για μια πόλη πιο βιώσιμη, πιο φιλική, πιο υγιή θα περιλαμβάνει το «μενού» των δράσεων του Δήμου.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2021 είναι «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα» και αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες για αλλαγή που προκύπτουν από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση στην Ευρώπη, κατά την οποία οι πόλεις και οι δημοτικές αρχές κατέφυγαν σε δημιουργικούς και ανθεκτικούς τρόπους αντιμετώπισης της.

Το πρόγραμμα με τις δράσεις του Δήμου Πεντέλης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet