Ν. Κηφισιά και Εκάλη οι νέοι… σταθμοί για τις Συνοικιακές Συνελεύσεις
Κοινωνία

Ν. Κηφισιά και Εκάλη οι νέοι… σταθμοί για τις Συνοικιακές Συνελεύσεις

“Ο διάλογος με τους πολίτες συνεχίζεται μέσα από τις Συνοικιακές Συνελεύσεις, καθώς η ανάγκη συμμετοχής των Πολιτών είναι απαραίτητο στοιχείο για τη σωστή λειτουργία του Δήμου μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου Κηφισιά.

Τον μήνα Νοέμβριο, ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε σε δύο ακόμη Συνοικιακές Συνελεύσεις, στο Γ΄ ΚΑΠΗ για την ευρύτερη περιοχή Ελπιδοφόρου Νέας Κηφισιάς (Πέμπτη 27 Νοεμβρίου) και στο Εντευκτήριο της Εκάλης για τη Δημοτική Ενότητα Εκάλης (Παρασκευή 28 Νοεμβρίου).

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, ευρύτατη υπήρξε η συμμετοχή των πολιτών στις Συνελεύσεις και ποικίλα τα θέματα καθώς και οι τοποθετήσεις σε αυτά. Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο προεδρεύων των Συνοικιακών Συνελεύσεων αντιδήμαρχος Γιώργος Τσούλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου, άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα και κατέγραψαν τις απόψεις των πολιτών.

Συνοικιακή Συνέλεση (φωτό1)

Στη Συνοικιακή Συνέλευση στο Γ΄ ΚΑΠΗ στην ευρύτερη περιοχή Ελπιδοφόρου Νέας Κηφισιάς συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

  1. Η άμεση αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε αρκετές οδούς (π.χ. στη Τατοΐου τα πεζοδρόμια είναι μηδενικά).
  2. Κυκλοφοριακά προβλήματα όπως στις οδούς Μάνης και Δάφνης, αλλά και στην πλατεία της Νέας Κηφισιάς, τα οποία καταγράφηκαν και δόθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
  3. Θέματα καθαριότητας, κυρίως στον χώρο της λαϊκής αγοράς και σε παρακείμενα οικόπεδα, τα οποία ανήκουν είτε σε ιδιώτες είτε στον Δήμο, στοιχεία που παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
  4. Προβλήματα ηλεκτροφωτισμού, ιδιαίτερα στην περιοχή των Αδαμών.
  5. Το θέμα των πλευρικών διοδίων και του εργοστασίου Βιομάζας, όπου οι πολίτες ενημερώθηκαν για τις ενέργειες του Δήμου. Ιδιαίτερα στο θέμα των διοδίων τονίστηκε ότι ο Δήμος Κηφισιάς συνεργάζεται με την Περιφέρεια και άλλους όμορους Δήμους για την κοινή αντιμετώπιση τους.
  6. Ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου σε διαδικασίες ανάκλησης λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας, καθώς στην περιοχή υπάρχουν σε τρία σημεία κεραίες που σύμφωνα με τους κατοίκους εκπέμπουν υψηλή ακτινοβολία. Η δημοτική αρχή δεσμεύθηκε για κάθε δυνατή συμπαράσταση.
  7. Επίσης ζητήθηκε η βοήθεια από τον Δήμο για την καλύτερη αστυνόμευση αλλά και για τη βελτίωση των λεωφορειακών συνδέσεων της περιοχής.

Συνοικιακή Συνέλευση (φωτό 2)

Στη Συνοικιακή Συνέλευση στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης και συγκεκριμένα στο Εντευκτήριο Εκάλης, τέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

  1. Συζητήθηκε το θέμα των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την κατασκευή του έργου «Δευτερεύον Αποχετευτικό Δίκτυο Δημοτικής Κοινότητας Εκάλης Δήμου Κηφισιάς». Υπήρξαν τοποθετήσεις της επιβλέπουσας μηχανικού και του συγκοινωνιολόγου συνεργάτη του Δήμου, οι οποίοι εξήγησαν ότι είναι αδύνατον ως οδός διέλευσης να είναι η Θησέως, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ατύχημα. Απόλυτη ήταν και η άρνηση του εργολάβου του έργου, που ανέλυσε τους κινδύνους που εγκυμονεί η διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται έργα.
  2. Προτάθηκε ο καθαρισμός του δάσους και του ρέματος Ακακίας, κάτι το οποίο θα υλοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου.
  3. Διατυπώθηκε αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, προκειμένου να εξεταστεί από τη δημοτική αρχή η δυνατότητα λειτουργίας Γυμνασίου – Λυκείου στο χώρο του Ζάννειου Ιδρύματος με στόχο την κάλυψη των αναγκών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης.
  4. Τέθηκε το θέμα της διαχείρισης και αναβάθμισης της λειτουργίας του Εντευκτηρίου της Εκάλης.
  5. Επισημάνθηκε το θέμα συλλογής των κηπαίων, όπου προτάθηκε από τον Δήμο να δημιουργηθούν συγκεκριμένα σημεία αποκομιδής τους.

Να σημειώσουμε πως ο Δήμος Κηφισιάς θα συνεχίσει τη διοργάνωση Συνοικιακών Συνελεύσεων και σε άλλες συνοικίες του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet