Προσκλητήριο εθελοντών από τον δήμαρχο Πεντέλης
Κοινωνία

Προσκλητήριο εθελοντών από τον δήμαρχο Πεντέλης

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, κάλεσμα για να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι πολίτες, έτσι ώστε να  συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις στις τοπικές κοινωνίες, απευθύνει ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης ο οποίος δήλωσε:

«Ο Εθελοντισμός είναι μοναδική πράξη που μέσα από αυτήν, εκείνος που την προσφέρει, δεν προσδοκά ανταλλάγματα, τίτλους, επαίνους, βραβεία και αξιώματα, παρά μόνο την απόλαυση της ανιδιοτελούς πράξης, καλλιεργώντας έτσι μια άλλη συμπεριφορά που αποδεικνύει ήθος.

Ο εθελοντής διακατέχεται από “τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου”.

Σε μια Ελλάδα που υποφέρει από κοινωνικά αδιέξοδα και παραποίηση ηθικών αρχών, φαινόμενα δυστυχίας, πείνας, εξαθλίωσης και καταπάτησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι συνηθισμένα. Αποτελεί λοιπόν σύγχρονη αναγκαιότητα εμείς ως ενεργοί πολίτες να αναπτύξουμε  την ιδέα του εθελοντισμού, προκειμένου να στηριχτεί η κοινωνική μας δομή και να ελαχιστοποιηθούν φαινόμενα σαν αυτά της αδράνειας.

Σε αυτή την έκφραση ενεργής συμμετοχής στα κοινά, δεν περισσεύει κανείς».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου του Δήμου Πεντέλης «Ο πρώτος ανιδιοτελής εθελοντής, σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο, ήταν ο Προμηθέας, ο Τιτάνας που έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς και την έδωσε στους ανθρώπους και μαζί τους χάρισε τη γνώση και τις τέχνες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet