Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Αρνητικά τα δείγματα γραφής του Δ.Σ.»
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Αρνητικά τα δείγματα γραφής του Δ.Σ.»

Τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης σχολιάζει η ομάδα προβληματισμού «Λυκόβρυση Πεύκη 2020» κάνοντας λόγο για δημοτικούς συμβούλους που «κουράστηκαν» και θεωρούν το έργο τους «πάρεργο ή αγγαρεία».

Αφορμή για τις σκέψεις της ομάδας είναι η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Όταν οι προχειρότητες γίνονται συνήθεια…

Έχουμε γράψει, ευτυχώς πολύ νωρίς, για το πώς θα έπρεπε να λειτουργεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε πριν από μερικούς μήνες στην πόλη μας.

Τότε οριοθετούσαμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που με τις προσδοκίες όλων των πολιτών θα ξεπερνούσε όλα τα λάθη του παρελθόντος, θα παραμέριζε παλαιοπαραταξιακές αγκυλώσεις και συνήθειες και θα πορευόταν με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων των συμπολιτών μας, μα προ πάντων θα αναδείκνυε το μεράκι και την ειλικρινή αφοσίωση των νέων δημοτικών συμβούλων και όχι τον στείρο ερασιτεχνισμό και την προχειρότητά τους…

Τα δείγματα γραφής του νέου Δημοτικού Συμβουλίου δεν αφήνουν περιθώρια, μέχρι τώρα τουλάχιστον, θετικών προσδοκιών. Και τα όσα γράφουμε δεν αφορούν την ομάδα της πλειοψηφίας μόνο, αλλά όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς συμβούλους που δείχνουν πως ήδη κουράστηκαν και θεωρούν το έργο τους πάρεργο ή αγγαρεία!

Οι θεσμοί λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου απαιτούν εποικοδομητική προετοιμασία, γνώση των υπό συζήτηση θεμάτων τα οποία πρέπει να βρίσκονται στην ώρα τους στα χέρια των δημοτικών συμβούλων οι οποίοι με τη σειρά τους  είναι υποχρεωμένοι να μελετούν και να μην προχειρολογούν. Οι εισηγητές που ορίζονται στα διάφορα θέματα από κάθε παράταξη είναι υποχρεωμένοι να τα παρουσιάζουν με πειστικότητα, με σφαιρικές και ειλικρινείς τοποθετήσεις και όχι με στόχο μόνο την ψήφιση ή την απόρριψή τους. Τα εύσημα οι αγορητές θα πρέπει να τα αναζητούν στο αποτέλεσμα των προτάσεών του και στην αποδοχή τους από τους πολίτες.

Η Δημοκρατία έχει καθιερώσει από αρχαιοτάτων χρόνων τον διάλογο και τη συναίνεση. Αν αυτά τα δύο στοιχεία δεν είναι επιβεβλημένες πρακτικές των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου τότε η αντιπροσωπευτικότητα χάνει το ουσιαστικό νόημά της και γίνεται καιροσκοπισμός και μισαλλοδοξία. Τότε και οι πολίτες απογοητεύονται και γυρίζουν σελίδα ή απλώς ανέχονται. Τότε χαρακτηρίζουν τους δημοτικούς συμβούλους απλούς διεκπεραιωτές χωρίς οράματα, χωρίς διάθεση σταυρικής πορείας όπως απαιτούν οι σύγχρονοι καιροί μας. Και τότε αυτοί που πίστεψαν στη νέα πορεία των δημοτικών δρώμενων, όπως άλλωστε υποστήριζαν οι κρατούντες προεκλογικά, απομακρύνονται και συμβιβάζονται στη σκέψη «Μια από τα ίδια κι αυτοί!!!».

Αφορμή για τις σκέψεις μας αυτές το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όπου επιτετραμμένος αντιδήμαρχος προσπαθούσε να πείσει το Σώμα για κάποιες αναγκαίες κατασκευαστικές παρεμβάσεις οι οποίες όμως δεν συνοδεύονταν από την κατάλληλη επιχειρηματολογία για την αναγκαιότητά τους αφενός, αλλά και τις αντίστοιχες οικονομικοτεχνικές μελέτες αφετέρου. Το αποτέλεσμα κωμικό θα υποστηρίζαμε!!! Ατέρμονες συζητήσεις, ευκαιριακοί παραταξιακοί διαξιφισμοί και στο τέλος η αναγκαστική απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη. Για μας ήταν αρκετό αυτό να μας οδηγήσει στις πιο πάνω διαπιστώσεις διότι είμαστε από αυτούς τους πολίτες που επενδύσαμε με προσδοκίες και γόνιμες προοπτικές στο έργο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που εκλέχτηκε με ούριο άνεμο και καλοτάξιδη πορεία! 

Επειδή ακόμα είναι νωρίς και το Δημοτικό Συμβούλιο διανύει τα πρώτα του ακόμα βήματα θέλουμε να πιστεύουμε πως έχουν το σθένος και τη γενναιότητα να χαράξουν μια νέα διορθωτική πορεία που θα τους οδηγήσει στην εκπλήρωση των προσδοκιών όλων των συμπολιτών μας για το καλό της πόλης μας, αυτής της πόλης που αγαπάμε αδιόρθωτα και αθεράπευτα «ερωτικά»!

Πιστέψτε μας, το ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet