Συνάντηση Ρ. Δούρου με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Ρ. Δούρου με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Συνάντηση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργο Φουντουλάκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, με θέμα τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, εντεταλμένη σε θέματα χορήγησης δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜΕΑ, Βιβή Τζαβαλιά, εκπρόσωποι της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Ιωάννα Καρυοφύλλη και Αριστείδης Πανανός και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Κωνσταντίνος Σιάχος και Γεωργία Ζωγράφου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, υπογράμμισε το πρόβλημα της προσβασιμότητας και της ανυπαρξίας χώρων άθλησης για τα άτομα με αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η αντιπροσωπεία της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, κατέθεσε δύο αιτήματα προς την Περιφέρεια Αττικής, με το πρώτο εξ αυτών να αφορά στη δημιουργία διεθνούς αθλητικού κέντρου προετοιμασίας για άτομα με αναπηρία το οποίο θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για μαζικό αθλητισμό αλλά και τον πρωταθλητισμό των ατόμων με αναπηρία. Το κέντρο αυτό θα έχει τη δυνατότητα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, να φιλοξενεί ξένες αποστολές και διεθνείς αγώνες, ενώ θα μπορεί να εξυπηρετεί και ολόκληρη την Περιφέρεια. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ζήτησαν από την περιφερειάρχη, την απόκτηση δύο ειδικά διαμορφωμένων λεωφορείων τα οποία θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους αθλητές με αναπηρία και θα μπορούν να διευκολύνουν τους φορείς των ατόμων με αναπηρία σε διάφορες δράσεις τους.

Η περιφερειάρχης υποσχέθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση ότι «η Περιφέρεια Αττικής θα βοηθήσει τα άτομα με αναπηρία, τα οποία αναμφισβήτητα έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους εμάς. Από σήμερα κιόλας και, στο μέτρο του δυνατού, θα μπούμε σε διαδικασία υλοποίησης διαφόρων αναγκών που έχουν τα άτομα με αναπηρία, δίνοντας έμφαση και στο κομμάτι του αθλητισμού που έχει τεράστια σημασία στη σωστή αποκατάσταση και προσφέρει μεγάλες χαρές και στιγμές συγκίνησης στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet