Φυσάει Κόντρα… στον “Αγώνα για τη Ζωή και την Ελευθερία”
Πολιτική

Φυσάει Κόντρα… στον “Αγώνα για τη Ζωή και την Ελευθερία”

Η δημοτική παρέμβαση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή καλεί στην εκδήλωση με θέμα “Αγώνας για τη Ζωή και την Ελευθερία” την Κυριακή 14 Δεκέμβρη, στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, Λ. Μεσογείων 415-417.

Θα μιλήσουν η μαθήτρια Ιωάννα Στασινού, ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης και το μέλος του Φυσάει Κόντρα Νίκος Κούτσιας. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Αφίσα εκδήλωσης Φυσάει ΚόντραΈξι χρόνια μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το «όργανο προστασίας του πολίτη» φονιά Κορκονέα και την παλλαϊκή εξέγερση που ακολούθησε για ένα περίπου μήνα…

Λίγες μέρες μετά τη νικηφόρα απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού,

Πιάνουμε ξανά το νήμα του αέναου αγώνα του λαού και της νεολαίας ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης κι εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο,

εμπνεόμαστε από τα φωτεινά παραδείγματα των αγωνιστών και των αγωνιστριών που έκαναν και κάνουν τα κορμιά τους οδοφράγματα ενάντια στην κρατική βία και καταστολή, που δεν κάνουν βήμα πίσω στη διεκδίκηση του δικαιώματος για ελεύθερη κι ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση, στη δουλειά, στην υγεία και στον ελεύθερο χρόνο,

αντιπαλεύουμε με όλο τον λαό το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα και τους πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς μηχανισμούς του (αντιλαϊκή κυβέρνηση και κόμματα δορυφόρους, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, Τράπεζες, εξωνημένα ΜΜΕ κτλ), επιδιώκοντας να το ανατρέψουμε.

ΜΑΖΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ/ΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ, ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ, ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.

Νίκη για μας θα είναι να συσπειρωθούμε, να είμαστε όλοι μαζί, να μην υπάρχουν άτομα που κοιτούν μόνο το συμφέρον τους και όχι το συλλογικό, να ανατρέψουμε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα, να δείξουμε ότι ο αγώνας έχει αποτελέσματα, να αποκαταστήσουμε την εικόνα μας απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία, ακόμα και σ΄ αυτούς που είναι αντιδραστικοί απέναντί μας. Τελείωσα την Α΄ Λυκείου με 19,4 και θα μπορούσα να πω δεν συμμετέχω στον αγώνα, δεν θέλω να χάνω ώρες μαθήματος και θα περάσω σε μια καλή σχολή. Και μετά από εκεί τι; Αφού κι εγώ θα καταλήξω στο 26,6% της ανεργίας.  

(Ιωάννα Στασινού, μαθήτρια Β΄ τάξης Λυκείου Παλλήνης – απόσπασμα από συνέντευξη στην  “Εφ. Συντακτών”.)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet