Την πλήρη χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης τεσσάρων γειτονιών εξασφαλίζει ο Δήμος Χαλανδρίου
Κοινωνία

Την πλήρη χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης τεσσάρων γειτονιών εξασφαλίζει ο Δήμος Χαλανδρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου αποδέχθηκε την πρόταση του Δήμου Χαλανδρίου για τη συμμετοχή του στην ανάπλαση τεσσάρων γειτονιών της πόλης που συνδέονται με τη χάραξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Το Πράσινο Ταμείο θα εισφέρει 1.000.000 ευρώ από τα 5.850.000 ευρώ που προβλέπει η μελέτη για την ανάπλαση περίπου 15.000τ.μ. σε Ελ Αλαμέιν, Γυφτοπούλου, Κόδρου, Επτανήσου, σημεία όπου υπάρχουν η δεξαμενή και μερικά φρεάτια επίσκεψης του αρχαίου μνημείου.

Το έργο χρηματοδοτείται επίσης με 3.150.000 ευρώ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα των Αστικών Καινοτόμων Δράσεων (UIA), που κέρδισε ο Δήμος το καλοκαίρι του 2020, ανταγωνιζόμενος 222 προτάσεις από δεκάδες πόλεις της Ευρώπης.

«Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη που εξασφαλίζει την πλήρη χρηματοδότηση του έργου, ελαφρύνει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική συμμετοχή του Δήμου από δικούς του πόρους και αποτελεί απόδειξη του μεγάλου βαθμού ωριμότητας και αξιοπιστίας των μελετών», όπως σημειώνει ο δήμαρχος Χαλανδρίου. Μάλιστα, ο κ. Σίμος Ρούσσος, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Ε. Σταθόπουλο, για να του εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet