Χρ. Κανλής: Να δοθεί λύση στη μεταστέγαση του γκαράζ των οχημάτων της καθαριότητας
Κοινωνία

Χρ. Κανλής: Να δοθεί λύση στη μεταστέγαση του γκαράζ των οχημάτων της καθαριότητας

Τις παρατηρήσεις του σχετικά με τη μετεγκατάσταση των απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη εκφράζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, Χρήστος Κανλής, ο οποίος στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Τρίτης 25 Ιανουαρίου αναφέρει ότι τόνισε στη δήμαρχο τα εξής:

«Το οικόπεδο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα σχολεία της Αλσούπολης και η μεταφορά των απορριμματοφόρων του Δήμου απέναντι από σχολεία της πόλης γεννά ερωτήματα.

Σε Αλσούπολη και Καλογρέζα υπάρχει έλλειψη σχολικών κτηρίων και το μοναδικό οικόπεδο που μπορεί να απαλλοτριωθεί και να γίνει σχολείο, η δήμαρχος εμφανίζεται να το προορίζει για γκαράζ απορριμματοφόρων.

Ο χώρος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ιστορική σημασία. Εκεί βρίσκεται η “μπούκα” των “ανθρακορυχείων”, ενώ τον χώρο έχει επισκεφθεί η εφορία νεότερων αρχαιοτήτων για να κριθεί διατηρητέος. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προχωρήσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη του ιστορικού αυτού μνημείου. Είναι ιστορικά άκομψο ένας τέτοιος χώρος να προορίζεται για γκαράζ απορριμματοφόρων.

Στα οικονομικά δεδομένα, η δήμαρχος προτείνει ένα δάνειο ύψους 2.200.000 ευρώ για απαλλοτρίωση 4.700 τ.μ., αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι τα 1.700 τ.μ. οφείλονται από τους ιδιοκτήτες στον Δήμο. Συνεπώς, 2.200.000 ευρώ είναι το κόστος για τα 3 στρέμματα. Η τιμή αυτή είναι συμφέρουσα;».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet