Αντ. Σαμαράς: Συναίνεση για Πρόεδρο και παράθυρο για εκλογές το 2015
Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Συναίνεση για Πρόεδρο και παράθυρο για εκλογές το 2015

Έκκληση προς τους βουλευτές για συναίνεση προκειμένου να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας απηύθυνε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Είναι εθνική υποχρέωση, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και μετά θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε χρονοδιάγραμμα για εθνικές εκλογές, ακόμα και στο τέλος του 2015, τόνισε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι πρωταγωνιστεί «στο όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη να τερματισθεί η πολιτική αβεβαιότητα και να προχωρήσει η Ελλάδα στην επόμενη μέρα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν μπορούμε να τελειώσουμε μια περίοδο αβεβαιότητας και να μπούμε αμέσως σε μιαν άλλη. Τα προβλήματα της χώρας δεν μπορούν να βαλτώνουν σε μια μόνιμη προεκλογική περίοδο.

«Ούτε και μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Υπενθύμισε δε ότι ο κ. Τσίπρας, ήδη από την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή, δυο μήνες πριν, είχε πει ότι όποιος βουλευτής ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι και εξαγορασμένος. «Ενώ προχθές, συνεργαζόμενοι μαζί του βουλευτές, τόλμησαν να πουν το ίδιο για εκείνους τους πέντε συναδέλφους που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν σύμφωνα με τη συνείδησή τους τον Σταύρο Δήμα», συμπλήρωσε.

«Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης. Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν! Και αυτό είναι το στοίχημα της Δημοκρατίας σήμερα», τόνισε ο πρωθυπουργός, καλώντας τους βουλευτές «να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, την ψυχή τους, τη φωνή του εθνικού συμφέροντος αλλά και της κοινής λογικής».

«Τους καλώ σε συναίνεση για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτό άλλωστε προβλέπει η συνταγματική επιταγή», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την πορεία της χώρας «να διαπραγματευθούμε στη συνέχεια την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του μνημονίου, και τη νέα συμφωνία θωράκισης της Ελλάδας».

«Ακόμα προσδοκώ τη στήριξη όλων των βουλευτών για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη Συνταγματική αναθεώρηση, ώστε πολύ σύντομα η Ελλάδα να έχει το νέο Σύνταγμα που χρειάζεται. Να μη μπει σε περιπέτειες και να μην αναβάλει τη Συνταγματική αλλαγή για πολλά ακόμα χρόνια».

Ο πρωθυπουργός τόνισε, μάλιστα, ότι μετά την προεδρική εκλογή μπορεί να υπάρξει διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος, «με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους».

«Είναι λοιπόν εθνική υποχρέωση, αλλά το λέει και η κοινή λογική, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015», ανέφερε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet